Foça'da Türk El Sanatları ve Tezhip Sergisi
Nazire Çelebi, Foça’da açtığı 'Türk El Sanatları ve Tezhip Sergisi'nde, kendi yaptıklarının yanı sıra, kızı ve torununun eserlerini de sergiliyor…
Yayınlanma :
04.07.2017 16:51


Sanatseverler, güzel bir sergiyi görmenin yanında, üç neslin Türk El Sanatları konusunda üretimler yapıyor oluşunu hayranlıkla izleyip takdir etti.
Kırk yıl süresince Türk El Sanatları ile ilgili uğraşılarda bulunmuş Nazire Çelebi, kızı Nazlı Uğural ve torunu 10 yaşındaki Selin Uğural’ın da bu sanatı öğrenmesine ve üretimler yapmasına yol açmış.
Eserlerde, minyatür sanatından gelen figürler ve dualar; klasik tezhip, halkar, şukufe ve münhani teknikleri kullanılarak resmedilmiş.
9 Temmuz Pazar gününe dek açık olacak sergide, Nazire Çelebi’nin yirmi dokuz, Nazlı Uğural’ın beş ve Selin Uğural’ın üç eseri yer alıyor.
Nazire Çelebi
1953 doğumlu sanatçı, 40 yıl süresince Türk El Sanatları ile ilgili kurslara katıldı. Son üç yıldır Tezhip alanında çalışmalar sürdürüyor. 2013 yılında Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nde Aynur Yürürdurmaz Emme eğitmenliğinde eserler üretmeye başlamıştır. Foça Sergisi, Nazire Çelebi’nin ilk Türk El Sanatları ve Tezhip sergisidir.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: