Ege'ye Bakış'tan Ömer Faruk Altın'ın haberine göre Foça Esnaf ve Zanaatkar Odası Başkanı Sedat Özdemir iki yıl önce temeli atılan fakat henüz başlanmayan Foça Bağarası Yeni Sanayi Sitesi Projesi’ne ilişkin Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çağrıda bulundu.
"ESNAFIMIZIN VE VATANDAŞLARIN SIKINTISI HALA DEVAM ETMEKTE"
Özdemir Foça'da yaşayan vatandaşların ve esnafın sıkıntısının devam ettiğini belirterek, “Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar ile temel atma töreni gerçekleştirdi. Daha sonrasında seçim geçti. Mevcut Belediye Başkanı Saniye Hanım ile görüştüğümüzde, yapacak maddi durumu olmadığını söyledi ve biz de hak verdik. Yine seçim öncesinde Cemil Tugay ile bir görüşme gerçekleştirdik. O da ‘Tabii ki esnafımıza yardımcı olacağız’ dedi. Tabii ki şu an CHP’nin içinde bulunduğu durumdan ve çalışmaların biraz yavaşladığını gördüğümüz için çok fazla üstüne gitmedik ama Bağarası esnafımızın ve vatandaşların sıkıntısı hâlâ devam etmekte" diye konuştu.
"ÇAĞRIMIZI BİR KEZ DAHA YENİLEMEK İSTEDİK"
Özdemir konuşmasının devamında, Başkan Tugay ve Fıçı'ya çağrıda bulunarak, "Çarşının içinde tornacı, araba tamircisi var. Oradaki vatandaşlar da bu durumdan rahatsız. Biz de bu çağrımızı bir kez daha yenilemek istedik. Bizim buradaki amacımız kimseyi eleştirmek değil. Devlette devamlılığın esas olduğunu düşündüğümüz için bu devamlılık Sayın Cemil Tugay’dan ricamız olur. Bize tekrar el uzatıp Bağarası esnafımızın ve vatandaşların mağduriyetini gidermesini rica ediyoruz. Bu çağrımız doğrultusunda Foça Belediye Başkanlığı’nın da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın da bize el uzatacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
“SAĞLIK VE İŞLEYİŞ AÇISINDAN SIKINTI VAR”
Ayrıca Özdemir, konuşmasının sonunda yaşanan bu durumun, orada yaşayan vatandaşlar için sağlık açısından tehlikeli, esnaf için ise işleyiş açısından sıkıntılı olduğunu vurguladı.
NE OLMUŞTU?
Foça Bağarası Yeni Sanayi Sitesi Projesi, 2023 yılında eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Efe Uyar tarafından temeli atıldı. Ancak 2024 seçimlerinden sonra Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı tarafından, maddi yetersizlikler nedeniyle durduruldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: