Kimler katıldı?
Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu İzmirSpor Başkanı Nedim Topaloğlu, MenemenSpor Başkanı Tahir Şahin, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Ali Erten, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Bergama Belediyespor Kulübü Başkanı Hasan Canoğlu, Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ve Metin Sancak konuşmacılar arasındaydı. Altınordu Spor Kulübü projeye katılmasa da başkanı Sinan Bezircilioğlu destek olmak amacıyla katılımcılar arasındaydı.
Şahin, “Folkart’a spor için kazık attım”
MenemenSpor Başkanı Tahir Şahin, daha önceden Folkart arasında geçen kısa bir anıyı anlattı. Folkart’a kazık attığını söyleyen Şahin, “Ben Folkart’a geçmişte kazık atmıştım; ama o kazık yine spor adına atılmış bir kazıktı. O dönemde İzmir’de stadyum tartışması vardı, takımlarımız İzmir’de oynayacak stadyum bulamıyordu. Ben de o dönemde stadyumumuz olması için arayışa geçtim. Ücretsiz olarak bir tane firma yapacağını söyledi. Folkart’ın göğüs reklamı o dönemde güme gitti” dedi.
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten de gurur içinde olduklarını ifade ederek, “İzmir’deki bu tarihi güne hoş geldiniz. Bugün İzmir futbolu için tarihi bir gün, 1970’lerden beri var olan İzmir futbolu yeni bir başlangıca doğru gidiyor. Biz İzmir’in renklerini tek yürek yapabilmenin gururuyla bugün karşınızdayız” diye konuştu.
“Türk halkının kalbi burada atacak”
İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmirli sporcuların İzmir’de oynamasını istediğini söyleyerek, “İzmir’i yürekten kutluyorum, hayaldi gerçek oldu. Bu topraklarda kazanan ve bu topraklarda harcayan iş adamlarımız var, gurur duyuyorum. Böyle tarihi bir anda burada olduğum için gurur içindeyim. Olimpiyatlara az bir süre kaldı, inanıyorum ki bütün Türk halkının kalbi burada atacak. İzmir’de yetişen evlatlarımız başka takımlarda değil bizim takımlarda olsun” ifadelerini kullandı.
“Anlaşma ölünceye kadar devam edecek”
Tanıtımın sonunda soruları alan Mesut Sancak anlaşmanın süresi sorusuna ölünceye kadar süreceğini cevabını vererek, “Nefesimiz yettiği kadarıyla sponsor olmaya devam edeceğiz. Gücümüz yettiği kadarıyla spor kulüplerimizi destekleyeceğiz” dedi.
Sponsorluğun mali değeri ve kulüplere göre dağılımları sorusuna cevap veren Sancak, “20 milyon gibi bir bedel ödedik; ama kulüplerin dağılımlarına girmeyelim” sözlerine yer verdi.



Yorumlar
Kalan Karakter: