Gazeteci Öztürk: Erken ortaya çıkan aday adaylarının…
Yayınlanma :
09.10.2018 12:54


Öztürk, ‘Horozlar neden sabah öter başlığıyla kaleme aldığı köşesinde, “Malumunuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “aday değilim” dediğinden bu yana ortalık adaydan geçilmiyor. Gerçi, Kocaoğlu’nun aday olmayacağına inana pek kimse görmesem de, bu kadar erken ortaya çıkan aday adaylarının ne yapmaya çalıştığını anlamakta güçlük çekiyorum. Erken kalkan yol alır desem değil. Erken öten horozun kafasını keserler desem değil. Sakla samanı gelir zamanı desem değil. Bir garip durum işte” şeklinde yorumladı.
İşte Öztürk’ün o köşe yazısı:
Yunan mitolojisinde geçen bir hikayeye göre; Afrodit, tanrıların Kralı Zeus’a olan yakınlığından dolayı Zeus’un karısı tarafından cezalandırılır.
Güzelliği ve çekiciliği ile nam salmış olan Afrodit ceza olarak, çirkinliği ile bilinen ve demircilik ile uğraşan ateşler tanrısı Hephaistos ile evlendirilir.
Hephaistos, sabaha kadar demir dövmekte, sabaha karşı döndüğünde ise hemen uykuya dalmaktadır.
Bu duruma katlanamayan Afrodit ise gönlünü yakışıklı ve genç savaş tanrısı Ares’e kaptırır.
Ares, Afrodit’in gösterdiği yakınlığa karşı koyamaz ve birlikte olmaya başlarlar.
Ares, Hephaistos’un yokluğunu fırsat bilerek her gece Afrodit’in Knidos’daki (Datça) evine gidip Afrodit ile birlikte olmaya başlar ve evin kapısında da bir askerini nöbet tutmak üzere görevlendirir. Asker, her sabah güneş doğarken Ares’e haber vermekte ve Ares’te Hephaistos gelmeden toparlanıp evden çıkmaktadır.
*
Zamanla, Ares ile Afrodit’in birlikteliği tanrılar arasında duyulur ve dedikodular çıkmaya başlar.
Bu dedikodular, Hephaistos’un da kulağına gider ve bir plan yaparak onların bu birlikteliğini kanıtlamak ister.
Hephaistos, Afrodit’in yatağına kendi hazırladığı demirden bir ağ serer ve güneşin doğmasıyla bu ağın kapanacağı bir düzenek hazırlar. Sonra da sabırla beklemeye koyulur.
Günlerden bir gün, Ares yine Afrodit’in evine gider.
Ares’in kapıya bıraktığı asker ise o gün uyuya kalır ve Ares’e güneşin doğduğunu haber veremez.
Güneşin doğması ile birlikte Hephaistos’un kurduğu düzenek Ares ve Afrodit’in üzerine kapanır. Artık Hephaistos bu birlikteliği kanıtlamıştır ve tanrılar tarafından ceza olarak Ares’in Trakya’ya sürülmesi kararlaştırılır.
Bu duruma çok sinirlenen Ares kapıda uyuya kalan askerini horoza çevirir.
O günden sonra horoza çevirilen asker, her sabah gün doğduğunda ötemeye başlar ve Ares’in kendisini affetmesini bekler.
*
Mitolojik bir hikayeyi bugünkü siyasete bağlamaktır niyetim.
Malumunuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “aday değilim” dediğinden bu yana ortalık adaydan geçilmiyor.
Gerçi, Kocaoğlu’nun aday olmayacağına inana pek kimse görmesem de, bu kadar erken ortaya çıkan aday adaylarının ne yapmaya çalıştığını anlamakta güçlük çekiyorum.
Erken kalkan yol alır desem değil.
Erken öten horozun kafasını keserler desem değil.
Sakla samanı gelir zamanı desem değil.
Bir garip durum işte.
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: