• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. Gaziemir Belediye Başkanı Arda hakkında 5 yıla kadar hapis istendi
İZMİR
Yayınlanma: 22 Eylül 2022 - 14:24

Gaziemir Belediye Başkanı Arda hakkında 5 yıla kadar hapis istendi

İZMİR
22 Eylül 2022 - 14:24
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gaziemir Belediye Başkanı Arda hakkında 5 yıla kadar hapis istendi
CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada savcı, Arda’nın 5 yıla kadar hapis cezasını talep ederken, Arda’nın Türk Ceza Kanunun 53. Maddesi gereğince; bir kamu görevinin üstlenmesinden, seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmesinden ve seçme ile seçilme ehliyetinden yoksun bırakılmasını istedi.
2021’in Ocak ayında Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya ait olduğu öne sürülen sosyal medya hesaplarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içerikli paylaşımların yapıldığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılıp, Arda hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama”, “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarını işlediği iddiasıyla dava açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya hesabından hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın yargılanmasına devam edildi. İzmir 34. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Halil Arda katılmazken, mahkeme salonunda taraf avukatları hazır bulundu.
Hakim, sanığa ait Facebook paylaşım hesabına ilişkin kullanıcı ve erişim bilgilerinin temini amacıyla ABD’ye yazılan yazıda ‘böyle bir hesabın bulunamadığı’ cevabının geldiğini ifade etti.

5 yıla kadar hapis cezası
Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu söyleyerek, sanık Halil Arda’nın sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşımlar ile “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkın bir kesimini alenen aşağılama”, “dini değerleri alenen aşağılama” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından beraatine karar verilmesini istedi.
Savcı, Arda’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sosyal paylaşım sitesinde yazdığı savunduğu hakaret içerikli ifadeleri de okuyarak sanığın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıl 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Savcı, sanık Halil Arda’nın Türk Ceza Kanunun 53. Maddesi gereğince; bir kamu görevinin üstlenmesinden, seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmesinden ve seçme ile seçilme ehliyetinden yoksun bırakılmasını da talep etti.
Hakim, sanık Arda’nın esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için süre vererek duruşmayı erteledi.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'e ziyaret
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Tunç Soyer'in eşi Neptün Soyer'e ziyaret
Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer: 75 metrekare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz
Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer: 75 metrekare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz
Tunç Soyer’in adliyedeki son karesi ortaya çıktı
Tunç Soyer’in adliyedeki son karesi ortaya çıktı
Ödemiş Belediye Başkanı 2 gün arayla aynı bölgede video çekti: Felaketin boyutlarını gözler önüne serdi
Ödemiş Belediye Başkanı 2 gün arayla aynı bölgede video çekti: Felaketin boyutlarını gözler önüne serdi
Son Haberler
Gözaltındaki Timur Soykan’ın ifadesi ortaya çıktı.
Gözaltındaki Timur Soykan’ın ifadesi ortaya çıktı.
 Mücahit Birinci'den
Mücahit Birinci'den "Bana milleti sokağa davet ettirme" diyen Özgür...
Kılıçdaroğlu'ndan operasyonlar sonrası CHP'ye destek: Belediye başkanlarımızın yanındayım; korkmayın, dağılmayın!
Kılıçdaroğlu'ndan operasyonlar sonrası CHP'ye destek: Belediye başkanlarımızın...
Cumhuriyet tarihinde bir ilk: CHP’li toplam 17 belediyeye operasyon, 12 başkan tutuklu, gözaltılar sürüyor
Cumhuriyet tarihinde bir ilk: CHP’li toplam 17 belediyeye operasyon,...
AK Parti satış konusunda tarihi bir zirveye ulaştı: 23 yılın rekorunu kırdı
AK Parti satış konusunda tarihi bir zirveye ulaştı: 23 yılın rekorunu...
Son 14 yılın en yüksek seviyesi: İngiltere Merkez Bankası faizi yükseltti
Son 14 yılın en yüksek seviyesi: İngiltere Merkez Bankası faizi yükseltti

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım