GELECEĞİN ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLERİ İZMİR ÜNİVERSİTESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ
40 üniversiteden 280 Elektrik ve Elektronik Mühendisini bir araya getiren 13. IEEE Türkiye Öğrenci ve Genç Profesyoneller Kongresi, İzmir Üniversitesi ev sahipliğinde yapılıyor.
Yayınlanma :
28.08.2015 13:46


Açılış konuşmasını yapan İzmir Üniversitesi IEEE Öğrenci Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yavuz, Türkiye’de toplan 26 bin üyesi bulunan ve Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, Otomasyon, Telekomünikasyon ile diğer birçok alanda mühendislik teori ve uygulamalarının gelişimi için çalışan IEEE’nin 13’üncü kongresinin geleceğin mühendisleri için önemli bir tanışma olanağı sunduğuna dikkat çekti.
Teknoloji üretmek için değil insanlığa hizmet etmek için bir aradayız
Yavuz’un ardından söz alan Prof. Dr. Emrah Orhun ise öğrenci yıllarından bu yana IEEE içinde bulunduğunu belirterek sözlerine başladı ve Bugün Türkiye ve yabancı ülkelerde pek çok Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği müfredatını belirleyen IEEE’nin lisans öğrenciliği ve öğretim üyeliği dönemince önemli kaynaklara ulaşmasını sağlayan örgüt olduğunu ifade etti. Bununla birlikte IEEE’nin, mühendisliğin pek çok alanı için de düzenlediği konferanslar ile mesleki gelişime hizmet ettiğine değinen Orhun, “IEEE’nin tüm mühendislik hizmetlerinin kamu yararına olması gerekliliği etik ilkesi akademik hayatımda yol gösterici oldu. Ayrıca 2009 yılından bu yana (İnsanlık için teknolojiyi ilerletme) sloganın IEEE logosunda yer alması bence tüm mühendisler için önemli bir hedefin altını çiziyor. Hepimizin sadece teknoloji üretmek için değil, insanlığa hizmet etmek için bir araya geliyor olması gelecek için çok ümit verici” diye konuştu.
Bilim ve teknoloji adaptasyonuna önem verilmeli
Orhun’un ardından söz alan Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı ve İGİD Başkanı Selim Doğanata ise güncel ve çağın ötesindeki teknolojiler hakkında bilgi edinme ve geleceğin mühendisleri arasında iletişim ağı oluşturma gibi fırsatlara zemin hazırlayan kongreye ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Bilim ve teknolojinin gelişimini değerlendirdiği konuşmasında Doğanata, tarih boyunca üretilen verilerin yüzde 90’ının son 2 yılda gerçekleştiğine dikkat çekerek, bu hazinenin insanlığın geleceğine dair önemli ipuçları vereceğini söyledi. Uzmanların ilgili verinin ancak yüzde 1’ini analiz edebildiğini ifade eden Doğanata, bu bakımdan bilim ve teknoloji adaptasyonuna daha çok önem vermek gerektiğini vurguladı.
IEEE Türkiye Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başak Yüksel ise konuşmasında, IEEE’nin düzenlenecek organizasyonlar, konferans ve kongreler için öğrencilere verdiği destekler hakkında bilgi verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: