AK Parti'nin 8. Olağan Kongresi’nde yeni katılımlar dikkat çekti. İYİ Parti’den istifa eden Ünal Karaman ve Mehmet Selim Ensarioğlu’nun yanı sıra Gelecek Partisi’nden ayrılan Serap Yazıcı Özbudun da AK Parti saflarına katıldı.
Yeni üyelere rozetlerini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.
CHP LİSTESİNDEN SEÇİLDİ, GELECEK PARTİSİ'NDEN İSTİFA ETTİ Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi’nin kurucularından olan ve CHP listesinden milletvekili seçilen Serap Yazıcı, geçtiğimiz gün partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yazıcı, istifa kararını tek cümleyle açıklayarak "Gördüğüm lüzum üzerine Gelecek Partisi’nden istifa ediyorum" dedi.
PARTİ'DEN SERT TEPKİ Yazıcı’nın AK Parti’ye katılması Gelecek Partisi cephesinde tepkilere yol açtı. Parti yönetimi, AK Parti’den gelen davete sert bir yanıt vererek, “Güneş Motel tarzı taktiklerle bazı milletvekillerimizi AK Parti Kongresi'nin şov malzemesi olarak kullanmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.
''CUMHURBAŞKANIMIZLA GÖRÜŞMEDEN ÇOK ETKİLENDİM''Yazıcı, kararına yönelik gelen eleştirilere Serbestiyet’e yaptığı açıklamada yanıt verdi. AK Parti’ye katılma sürecini anlatan Yazıcı, şunları söyledi:
"Eleştirilerin farkındayım. Ancak siyaset, güçlü liderlik ve güçlü bir parti ile mümkün. Ne yazık ki Gelecek Partisi olarak savunduğumuz tezlerde başarılı olamadık. Saadet Partisi ile kurduğumuz grup pamuk ipliğine bağlıydı ve ben buna karşı eleştirilerimi de dile getirdim. Ayrıldığım parti hakkında olumsuz konuşmayı doğru bulmuyorum ama muhalefette mücadele ettiğim fikirlerimle bir değişiklik sağlayamadım."
AK Parti’den gelen daveti nasıl değerlendirdiğini anlatan Yazıcı, Erdoğan’la yaptığı görüşmenin kendisini etkilediğini belirterek şunları kaydetti:
"Beni davet edenlere ‘Beni fikirlerime rağmen mi çağırıyorsunuz? Ben sizi çok eleştirdim’ diye sordum. ‘Evet, Cumhurbaşkanımız sizi partimizde görmek istiyor’ yanıtını aldım. Sayın Cumhurbaşkanımızla görüştüm ve bu görüşmeden çok etkilendim. Bana güven verdi. Gelecek seçimlerde milletvekilliği dahil hiçbir talebim olmadı. Tek isteğim, Antalya halkına hizmet etmeye devam edebilmekti."
Sosyal medyada hakkında yapılan ağır eleştirilere yanıt vermeyeceğini söyleyen Yazıcı, “Bana yönelik çirkin ifadeler kullanılıyor. Ancak sosyal medya zaten böyle bir platform, o yüzden bunlara yanıt vermeyeceğim” dedi.







