Balkar açıklamasında, söz konusu duyurunun örgütün sahada tutunamadığının “itirafı” olduğunu belirtti. “PKK çekilmiyor; Türk ordusunun nefesi ensesindeyken kaçıyor” ifadesini kullanan Balkar, “Türkiye, terörle masaya oturmaz; terörü toprağa gömer” dedi.
Genç Parti’nin teröre karşı net bir tutum içinde olduğunu vurgulayan Balkar, “Hiçbir ‘çekilme’ açıklaması, bu örgütün işlediği cinayetleri, ihaneti ve döktüğü kanı unutturamaz. Şehitlerimizin hatırası üzerinden kimse siyaset yapmaya kalkmasın” değerlendirmesinde bulundu.
“‘Çekilme’ adı altında yeni oyunlar kurulmasına, terörün farklı isimlerle yeniden sahneye çıkmasına izin vermeyeceğiz” diyen Balkar, devlet otoritesine meydan okuyan herkesin “aynı sonla karşılaşacağını” ileri sürdü.
“Bugün barıştan söz edilebiliyorsa, bu barış terörle pazarlıkla değil, Türk milletinin onuruyla kazanılmıştır” ifadesini kullanan Balkar, Türkiye’nin “teslimiyetle değil, gücü, inancı ve kararlılığıyla ayakta” olduğunu söyledi.
Genç Parti’nin “devletin yanında, terörün karşısında” durmaya devam edeceğini belirten Balkar, “Ne Kandil’in senaryosuna ne de dış güçlerin kurgusuna geçit vereceğiz. Bu topraklarda gölgede kalmış tek hain kalmayacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin iradesi, dağda da masada da galiptir” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: