Gezi'de Yurttaşları Yaralayan Polislere Soruşturma İzni
Gezi Parkı eylemlerinde Erdal Sarıkaya ve Aydın Aydoğan’ın biber gazı fişeğiyle yaralanmasına ilişkin İstanbul Valiliği’nin soruşturma izni verilmemesi yönündeki kararı kaldırıldı.
Yayınlanma :
28.05.2017 12:56


İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. İdare Dava Dairesi’nin 11 Mayıs tarihli kararında, ‘kamu adına zor gücünü kullanan memurun görev sırasında insanları itip kakmasının, yüzüne tükürmesi, ‘lan’ ve ‘soytarı’ gibi nitelendirmelerde bulunmasının, hakaret etmesinin ve etkili eylemde bulunmasının kötü muamele olduğu’ vurgulandı.
Bu suçun soruşturma iznine tabi olmadığı; suçun Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun kapsamına girmediği belirtildi. Bu nedenle İstanbul Valiliği’nin soruşturma izni verilmemesine ilişkin karar kaldırıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: