Gıda Ar-Ge Proje Pazarı’nda 54 Proje Yarışacak
Türk gıda sektörü, katma değerli üretim ve ihracatın formülünü arıyor. Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonunda, gıda ürünleri ihracatımızda katma değeri artırmak, yeni teknolojileri ve metotları üretim süreçlerine kazandırmak, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen “5. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı”nda son düzlüğe girildi.
Yayınlanma :
14.05.2017 11:07


Sergilenmeye değer bulunan 54 proje, 25 Mayıs 2017 tarihinde İzmir Swissotel Grand Efes’te düzenlenecek etkinlikte dereceye girmek için yarışacak.
Gıda ürünleri ihracatımızda katma değeri artırmak, yeni teknolojileri ve metotları üretim süreçlerine kazandırmak, üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek amacıyla “Gıda Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğini bu yıl 5. Kez düzenlediklerini belirten Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Seyyar, İspanya'dan Valladolid Üniversitesi ve Tayland’dan King Mongkut's Teknoloji Enstitüsü ile yapılan iş birliği çerçevesinde “5. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı”nın üçüncü kez uluslararası düzeyde yapılacağını kaydetti.
Türkiye’nin 2023 yılı için 40 milyar dolar gıda ürünleri ihracatı hedeflediğine dikkati çeken Seyyar, “Amacımız gıdada tarladan tüketiciye ulaşan zincirin tüm halkalarının dünya standartlarında şekillenmesi. Bunu sağladığımız gün daha katma değerli ürün ihracatının anahtarına da kavuşmuş olacağız ve 40 milyar dolar ihracat hedefini tutturacağız” dedi.
“5. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı”nda Öğrenci, Araştırıcı ve Özel Kategorilerde dereceye girecek toplam 10 projeye 120 bin TL ödül verilecek.
Panellerde ünlü isimler yer alacak
“5. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliği birbirinden önemli konu ve konukların yer alacağı panellere ev sahipliği yapacak.
Endüstride makinelerin internet üzerinden iletişim kurduğu Endüstri 4.0 “5. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı”nda masaya yatırılacak. Yaşar Üniversitesi Ar-Ge Uygulama Merkezi Koordinatörü Moderatör: Selçuk Karaata’nın moderatörlük yapacağı Endüstri 4.0 panelinde Siemens Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ersoy ve Yaşar Holding Bilgi Sistemleri Başkan Yardımcısı Sinan Gerçek Endüstri 4.0’ın getirdiklerini anlatacak.
Valencia Politeknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neus Sanjuan Pellicer Yaşam Döngüsü ve Sürdürülebilirlik: Gıda Üretimindeki Uygulamalar konulu bir sunum yapacak. Gıda Sektöründe e-Girişimcilik konulu panelde Yemeksepeti Kurucu Üyesi Timuçin Bilgör moderatörlük yaparken, Mealbox.com.tr Kurucusu Murat Demirhan ve Portakalbahcem.com Kurucusu Mete Apaydın girişimcilik başarılarını gençlerle paylaşacak.
Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel’in moderatörlüğünü üstlendiği Gıda Sektöründe Yeşil Teknoloji Uygulamaları başlıklı oturumda Tayland’tan Yrd. Doç. Dr. Duangkamol Ruen-ngam, Valladolid Üniversitesi’nden Prof. Dr. María José Cocero ve Washington State Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gustavo Barbosa-Cánovas yürüttükleri çalışmaları aktaracak.
Ünlü Şef Maksut Aşkar, “5. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı” katılımcılarına “Neolokal Lezzetler” başlıklı bir konferans verecek. İngiltere Reading Üniversitesi’nden Prof. Dr. Keshavan Niranjan ise “Gıdalar için Yeni Bir Birleştirilebilir Ambalaj” başlıklı sunum yapacak.
“5. Uluslararası Gıda Ar-Ge Proje Pazarı” ödül töreni ile son bulacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: