• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Gökan Zeybek Silivri'ye gitti: İmamoğlu'nun Başkanvekili seçimiyle ilgili görüşlerini aldık
GÜNDEM
Yayınlanma: 24 Mart 2025 - 16:29

Gökan Zeybek Silivri'ye gitti: İmamoğlu'nun Başkanvekili seçimiyle ilgili görüşlerini aldık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Silivri'de Ekrem İmamoğlu ile CHP'li ilçe belediye başkanlarını ziyaret etti.

GÜNDEM
24 Mart 2025 - 16:29
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Gökan Zeybek Silivri'ye gitti: İmamoğlu'nun Başkanvekili seçimiyle ilgili görüşlerini aldık
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, tutuklanan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile partisinin diğer ilçe belediye başkanlarını Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Zeybek, şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanımız Resul Emrah Şahan ve önceki dönemde tutuklu bulunan Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat, Beykoz Belediye Başkanımız Alaattin Köseler ve Esenyurt Belediye Başkanımız Ahmet Özer’i ziyaret ettim. Cezaevinde son Büyükşehir’e yapılan tutuklamalar sonrasında içerideki avukatlar bölümünde çok sayıda üst düzey yöneticinin de olduğunu gördüm. Onlar da avukat görüşmelerini yapıyorlardı. Sayın İmamoğlu’yla önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in kendisine ilettiği mesajı aktardım. Çarşamba günü yapılacak olan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili seçimiyle ilgili de düşüncelerini aldık."

Zeybek, İmamoğlu'nun gayet iyi olduğunu bildirerek, "Sürece son derece hakim, gelişmeleri yakından takip ediyor. Biz de düzenli ve sürekli olarak buraya gelip kendisiyle görüş alışverişinde bulunacağız. Buradan Saraçhane’ye geçeceğiz ve değerlendirme toplantısı yapacağız." dedi.

"Başkanvekili adayına ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadık"

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan vekilliğine kimin aday olacağı ve bu konuda İmamoğlu'nun görüşüne ilişkin soruya, "Bu konuyla ilgili henüz bir değerlendirme yapmadık. Sayın Genel Başkanımızın başkanlığında yapacağımız toplantı sonrasında bir sonuç oluşacaktır. İmamoğlu bu konuyla ilgili isim önermedi" dedi.

Zeybek, cezaevi koşullarına ilişkin de, "Cezaevinde 2-3 metre uzunluğunda bir koğuş var, önünde 2 metreye 2 metre genişliğinde bir avlu var. Sonuçta bütün tutuklular için olan yapı Sayın İmamoğlu için de geçerli. Diğer tutuklu arkadaşlarımızın henüz gözaltına alındığı günkü kıyafetlerle olduğunu belirtmek isterim." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özel'in cezaevine gidip gitmeyeceği konusunda henüz iletişime geçmediklerini belirten Zeybek, bunu sonra Özel ile konuşacaklarını belirtti.

"Olması gerektiği biçimde vakur, kendinden emin"

İmamoğlu'nun moralinin nasıl olduğunu ilişkin gelen soruya da Zeybek, "İlk yapılan seçimlerde Türkiye'nin seçilecek Cumhurbaşkanının olması gerektiği biçimde vakur, kendinden emin, bütün gelişmelerle ilgili değerlendirme yapma yeteneğinin yüksek olduğunu belirtmek istiyorum. İçerideki televizyonların tamamında bir linç kampanyası olduğunu söylüyor. Tek kutuplu bir yayın akışının cezaevinde tutuklulara izlettirildiğini biliyoruz" diye konuştu.

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın tutuklanarak kayyum atanmasına ilişkin gelen soruya da Zeybek şöyle yanıt verdi:

"2016'da çıkan bir yasa, FETÖ’nün devlet içindeki ya da belediyelerdeki uzantılarının, AKP’nin seçilmiş belediye başkanlarını uzaklaştırmayla ilgili alınan bir kararın kötü bir uygulaması bu. Anayasa’ya da aykırı bir karar. Tutuklanan tüm belediye başkanlarıyla ilgili yargılama süreci tamamlanmadan görevden alınmasını son derece yanlış buluyorum. Hatta yargılamanın tutuklanarak gerçekleşmesinin de yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. Geçmişte kayyum atanan belediye başkanlarına bakıldığında büyük bir çoğunluğunun mahkumiyet kesinleştikten sonra olduğunu görüyoruz ama CHP’li belediyelerle ilgili gözaltı sürecinden sonra oluşan ilk tutuklamayla birlikte mahkeme kararı olmaksızın kayyum ataması gerçekleştiriyor. Bu konunun da hızlı bir biçimde yasal düzenlemeye kavuşması lazım. Anayasa’ya aykırı bir düzenleme. Maalesef geçmişte AYM’ye götürülmediği için de şu an uygulanıyor ama milletin iradesi egemendir. Milletin iradesini sandıkta kazanamayanların, Şişli’de tarih boyunca milletten belediyeyi yönetmek için yetki alamayanların belediyeleri yönetmesine de şiddetle karşı olduğumu belirtmek istiyorum."

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum: 'Omurgasız siyaset tarzı çok mide bulandırıcı'
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum: 'Omurgasız siyaset tarzı çok mide bulandırıcı'
Özgür Özel:Bize geçmişte DEM ile görüştük diye terörist diyenler şimdi Terör örgütünün başıyla oturdular ve anlaştılar
Özgür Özel:Bize geçmişte DEM ile görüştük diye terörist diyenler şimdi Terör örgütünün başıyla oturdular ve anlaştılar
Ahmet Türk'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Telefonu
Ahmet Türk'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür Telefonu
Son Haberler
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı:
CHP'den Belediyelere Kritik Uyarı: "Meclis Üyeleri Şirket Görevlerinden...
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Su tasarrufu yapmazsak kesintiler başlayacak
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Barajlar Can Çekişiyor, Onlar Hâlâ Hortum Peşinde
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Cem Küçük'ten askerlik süresi ve affa dair açıklama: Belki düşebilir
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum: 'Omurgasız siyaset tarzı çok mide bulandırıcı'
Erdoğan'ın konuşması sonrası, CHP'li Yavuzyılmaz'dan sert yorum:...
Özgür Özel, yarın Silivri Cezaevi'nde İmamoğlu'nu ziyaret edecek
Özgür Özel, yarın Silivri Cezaevi'nde İmamoğlu'nu ziyaret edecek

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım