Gözaltına Alınan 133 Polisten 78'i Tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 133 kişiden 78'i tutuklandı.
Yayınlanma :
05.08.2016 16:02


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında emekli emniyet müdürlerinin de olduğu 133 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden hakim karşısına çıkartılan 78'i tutuklandı, 13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tutuklu isimler arasında KOM Daire Başkanları Ahmet Pek ve Mehmet Yeşilkaya, eski Bingöl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, eski Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, eski Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi, eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcıları Oktay Keskin ve Mahmut Azmaz ile eski emniyet müdürleri Muammer Bucak ve Muharrem Susuz yer alıyor. Tutuklanan Ahmet Zeki Gürkan ise MİT tırlarının durdurulduğu dönemde Adana Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: