Avukat Rezan Epözdemir, dün sabah saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla İstanbul Emniyeti tarafından rüşvet vermek, siyasi-askeri casusluk ve 'FETÖ’ye yardım iddiasıyla evinden gözaltına alındı.
Gözaltına alınan avukat Rezan Epözdemir'in dosyasında tanık olarak ifadesi alınan bir kişi, rüşvet suçlamasıyla ilgili iddialarda bulundu. Dinçer Gökçe'nin Halk TV'de yayınlanan haberine göre, tanık olarak ifade veren A.D., 2017-18 yıllarında, hakkındaki bir soruşturma nedeni ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Cengiz Çallı ile görüştüğünü ifade etti. El konulan yedi aracı için görüştüğü savcının kendisini Epözdemir’in ofisine yönlendirdiğini belirtti. Tanığın anlatımına göre, Epözdemir bu görüşmede adı geçen savcının arkadaşı olduğunu, araçlara konulan şerhlerin kaldırılması için 50 bin euro istediğini, bu parayı savcı ile bölüşeceklerini söyledi. Tanık, mecbur kaldığı için bu parayı vermeyi kabul ettiğini ve şerhin kalktığını iddia etti.
"Makam koltuğunda oturuyordu"
Tanık, savcı ve Epözdemir arasında yakın bir ilişki olduğunu, kendisinin de ikiliyle yakınlaştığını belirterek "Birlikte gece kulüplerine gidiyorlardı. Yemeğe gidip geliyorlardı. Rezan Epözdemir, Cengiz Çallı’yı sık sık odasında ziyaret ediyordu. Hatta duyduğum kadarı ile Cengiz Çallı’nın makam koltuğuna dahi oturuyordu” iddialarında bulundu.
Tanık, Epözdemir'in savcının odasına çok rahat girip çıktığını, savcının UYAP ekranından taraflarla ilgili sorgulama yaptığını öne sürdü.
"150 bin dolar karşılığında tahliye"
İddiaların sürdüren tanık, adı geçen savcının 19 kişinin dahil edildiği bir soruşturma yürüttüğünü belirterek, şüphelilerden birinin kendisiyle iletişime geçtiğini öne sürdü. Bu kişinin kendisine "Senin Cengiz Çallı ve Rezan ile aran iyi. Görüş de dosyada bize yardımcı olsunlar" dediğini iddia etti. Bunun üzerine savcı ve Epözdemir ile konuştuğunu ileri süren tanık, ikilinin kendisine 150 bin dolar karşılığında tahliye kararı verilebileceğini söylediğini aktardı. Şüphelinin bu parayı vermeyi kabul ettiğini iddia eden tanık, anlaşmaya göre paranın yarısının tahliyeden önce, kalanınınsa tahliyeden sonra verileceğini anlattı.
"Savcının oğlu stajını Epözdemir'in ofisinde yaptı"
Tanık, savcıya emniyet tarafından tahsis edilen çakarlı iki araçtan birini Epözdemir'in kullandığını, savcının oğlunun stajını Epözdemir'in ofisinde yaptığını öne sürdü.
Yorumlar
Kalan Karakter: