Gültepe Teşekkürü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, plansız gelişme nedeniyle dere yataklarının yola dönüştüğü ve düşük kotta olduğu için yağışlarda sel tehdidi yaşayan Gültepe bölgesindeki İZSU çalışmalarını inceledi. Yaklaşık 50 milyon liraya mal olacak projenin Ağustos ayında tamamlanacağını söyledi. Çalışmalardan büyük memnuniyet duyan Gültepeliler, “Bu yapılan hizmet o kadar değerli ki, hepimizi çok mutlu etti. 50 yıllık sorunumuz çözüldü” diye konuştu.
Yayınlanma :
15.03.2017 11:10


Kanayan Yaraya Neşter
Gültepe bölgesinde plansız gelişme nedeniyle derelerin cadde olduğunu ve düşük kotta olduğu için yağışlarda sel tehdidinin yaşandığını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yağışın şiddeti arttığında hepimizin uykusu kaçıyordu. Burası kanayan bir yaraydı. İZSU Genel Müdürlüğümüz kökten çözüm için bu projeyi hazırladı. Şimdi yağmur sularını toplayıp ulaştırdığımız Meles Deresi'nden yukarıya doğru dere görevi üstlenecek bir yağmur suyu hattı oluşturuyoruz. Asfaltı ile birlikte yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırımımız söz konusu” diye konuştu.
Bizden Şov Beklemeyin!
Vatandaşların kentsel dönüşüm ile ilgili sorularını da yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, uyguladıkları kentsel dönüşüm modelinde yerinde dönüşüme ve bölgede oluşacak rantın belediye garantörlüğünde vatandaşın cebine girmesine dikkat ettiklerini belirterek, “Gültepe bölgesinde kentsel dönüşüm uygulanması için deniz manzaralı, kent merkezine yakın bu bölgede ev değerlerinin yükselmesi lazım. Kimse 120 metrekarelik arsasına bir daire verilmesine razı olmaz. Biz Uzundere'de tamamen vatandaşlarımızla uzlaşarak kentsel dönüşümü başlattık. Örnekköy'de de bu yıl başlıyoruz. 6 bölgede kentsel dönüşüm çalışmamız var ama hepsine vatandaşlarımızla uzlaşmaya önem veriyoruz. Kentsel dönüşüm için bu bölgenin kıymetlenmesini bekleyeceğiz. Bunun iç in de kalkınmaya çok önem veriyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana yerelde kalkınma hedefi ile aklı ve bilimi rehber alarak çalışıyoruz. Kentin ekonomisi kalkındığı müddetçe, Gültepe gibi semtlerimiz oturulabilecek en iyi yerler olacak. Burada yapacağımız işleri konuşacağız. Şov yapıp politikacı gibi konuşup gitmeyeceğiz. Yapacağımız işlere bakacağız” dedi.
Bugüne Kadar Neler Yapıldı
Gültepe bölgesinde toplam 19 kilometrelik yağmur suyu hattı ile 11 kilometrelik atık su şebekesi imalatını kapsayan çalışmaların 15 kilometresi tamamlandı. Gültepe’den toplanan yağmur sularını Meles deresine aktaracak 5 adet 1 metre 60 santim çapında borulardan oluşan kolektör hattı oluşturuldu. 2017 yılı Ağustos ayında tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında Gıda Çarşısı, Boğaziçi Caddesi ve Adem Yavuz Caddesi'nin Toros Caddesi ile 2614 Sokak köşesi arasındaki imalatlar tamamlandı. Piri Reis Caddesi'nin 200 metrelik bölümü ile Çankaya Caddesi köşesinden 2475 Sokak köşesine kadar olan bölümde çalışmalar bitirildi. İmalatların tamamlandığı bölümlerde, yağmur sularının Meles Deresi'nin bulunduğu bölgedeki kolektör hattına a ktarılması sağlandı. Daha önceki yıllarda özellikle aşırı yağışlarda dere yatağına dönüşen Gıda Çarşısı ve Boğaziçi Caddesi, döşenen yağmur suyu hatları sayesinde sorun yaşamadı. İZSU ekipleri, Çankaya, Piri Reis, Güzelyurt, Adem Yavuz ve Güneş caddelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Sırada Dicle ve Çamlık caddeleri var.
4 Cadde Dere Görevi Görüyordu
Plansız gelişme nedeniyle bölgede dere yatakları yol olmuş durumda. Özellikle aşırı yağışlarda Boğaziçi, Çankaya, Adem Yavuz ve Samsun gibi 4 cadde, havzanın en düşük kotunda olduğu için dere yatağına dönüşüyordu. Havzada yağmur yağdığı zaman toplanan sular bu caddelerden akışa geçerek Gaziler Caddesi ve özellikle Gıda Çarşısı'na yayılıyordu. Bu yatırım ile sele dönüşen yağmur suları kontrol altına alınacak, saniyede 21 metreküp yağmur suyu Gıda Çarşısı'nın olduğu bölgeden geçerek Meles Deresi'ne ulaşacak.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: