Gümrük Bakanı Et İthalatı Yapan Şirketleri Açıklamadı: Sır Niteliğinde Bilgi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, son üç yılda 156 milyon dolar değerinde et ithal edildiğini belirttirken ithalatçı şirketleri ‘gizli ve sır’ niteliğinde olduğu için açıklamadı.
Yayınlanma :
30.11.2017 15:48
Bakan şu bilgileri verdi: “2015 yılından geçtiğimiz eylül ayına kadar toplam 156 milyon 669 bin 724 dolar değerinde 27 milyon 197 bin 660 kilo et ithalatı gerçekleşmiştir. Ülkemiz et ithalatının en fazla yapıldığı ülkeler arasında ilk üç sırayı 2015 yılında Bosna-Hersek, Gürcistan, Irak, 2016 yılında Bosna-Hersek, Irak, Polonya, 2017 yılında ise Irak, Polonya ve Romanya almaktadır.”
Tüfenkçi, kaçak et konusunda ise şunları söyledi: “Bakanlığımızca tüm kaçakçılık türleriyle mücadele ettiğimiz gibi vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden ve kaynağı belli olmayan et kaçakçılığı ile mücadele edilmektedir. 2017 yılı içinde ülke genelinde yaklaşık 67 tonluk et ve 38 bin 805 adet muhtelif türde canlı hayvan yakalaması gerçekleştirildi.”
Son olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yılın sonuna kadar hedeflenen 350 bin büyükbaş hayvan ve 66 bin ton karkas et ithalatının tamamlanması planlanırken, 2018’in ilk beş aylık döneminde ise 152 bin baş sığır ve 51 bin ton karkas et ithal edilmesi hedefleniyor.
Tarım Bakanlığı, uygun fiyattan et satışı için BİM ve A101 ile sözleşme imzalamıştı. İki firma, dana kıymanın kilosunu 29 TL, dana kuşbaşının kilosunu 31 TL’den satmaya başlamıştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: