weather
16°
Gerçek Haberci Gündem 2026-2027 KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden başladı

2026-2027 KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden başladı

Başvurular 16 Ekim Cuma günü saat 23.59’a kadar devam edecek, hatalı bilgi veren öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.

1 Dakika
Okunma Süresi
2026-2027 KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı için burs ve öğrenim kredisi müracaatlarını kabul etmeye başladı. Süreç, dijital platformlar üzerinden yürütülüyor ve adayların belirtilen son tarihe kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

Bakanlığın duyurusuna göre bu dönem; yükseköğretim programlarına ilk kez kayıt hakkı elde edenler, mevcut ara sınıf öğrencileri ile yurt dışında eğitim gören Türk vatandaşları destekten faydalanmak için talepte bulunabilecek. Öğrenciler, başvuru sırasında verdikleri bilgileri de aynı tarih ve saate kadar e-Devlet sistemi aracılığıyla güncelleyebilecek.

Yetkililer, eksik veya yanlış öğrenim bilgisiyle yapılan başvuruların kabul edilmeyeceğini belirterek uyarıda bulundu. Kayıt verilerinde hata tespit eden öğrencilerin, üniversitelerinin öğrenci işleri birimleriyle iletişime geçerek düzeltme yapması şart koşuldu.

Müracaat sürecinde teknik veya idari sorunla karşılaşan adaylar, 7 gün 24 saat hizmet veren ALO GSB (444 0 472) hattını veya X sosyal medya platformundaki "KYK_DESTEK" hesabını kullanarak destek talep edebilecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız