A Milli Takım, teknik direktör Vincenzo Montella'nın görevine son verdi. Takım, 2023 UEFA Uluslar Ligi'nde oynadığı dört maçta mağlubiyet alarak kötü bir performans sergiledi.
Milliyet'te yer alan habere göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Uluslar Ligi'nde alınan kötü sonuçların ardından Montella ile yolları ayırma kararı aldı. Montella'nın sözleşmesi 2028 Avrupa Şampiyonası'na kadar devam ediyordu ve yıllık kazancı 2 milyon 200 bin euro olarak belirtiliyordu.
A Milli Takım, Uluslar Ligi'nde Fransa, İtalya ve Belçika'ya karşı toplamda dört mağlubiyet aldı. Bu dört maçta 2 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü. Son 7 maçta ise 6 mağlubiyet aldı ve tek galibiyetini ABD karşısında elde etti. Taraftarlar, İtalya ile oynanan maçta