weather
20°
Gerçek Haberci Gündem Ahmet Şık, Adalet Bakanı Akın Gürlek’e “Mehmet Kap” sahte kimliği ve Suriye uyruklu hatla yürütülen trol ağıyla ilgili 9 soru yöneltti

Ahmet Şık, Adalet Bakanı Akın Gürlek’e “Mehmet Kap” sahte kimliği ve Suriye uyruklu hatla yürütülen trol ağıyla ilgili 9 soru yöneltti

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulduğunu iddia ettiği sosyal medya ve trol ağını gündeme getirerek Bakan Akın Gürlek’e yazılı sorular gönderdi.

2 Dakika
Okunma Süresi
Ahmet Şık, Adalet Bakanı Akın Gürlek’e “Mehmet Kap” sahte kimliği ve Suriye uyruklu hatla yürütülen trol ağıyla ilgili 9 soru yöneltti

Şık, paylaşımında “siyasi imaj yenileme ve algı operasyonu” kapsamında Bakanlık düzeyinde “Mehmet Kap” adı altında sahte bir kimlik oluşturulduğunu, bu kimliğin Suriyeli bir şahıs adına kayıtlı telefon hattı üzerinden yönetildiğini öne sürdü.

Şık, mekanizmanın evrimini açıklarken: “Sistemin ilk olarak Özgür Özel’in genel başkanlığı döneminde CHP’li belediyeleri ve kimi isimleri hedef alan Tamar Tanrıyar üzerinden işletilmeye başlandığını belirtti. Tanrıyar’la ilgili açılan soruşturmanın ardından yöntemin değiştirildiğini aktaran Şık, bu gelişmeyle birlikte ‘Mehmet Kap’ sahte kimliği üzerinden kurgulanan yeni sistemin devreye sokulduğunu öne sürdü.”

Şık, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu ağ aracılığıyla muhalif belediyeleri hedef alan içeriklerin yanı sıra şüpheli haklarını ihlal eden bilgi, belge, fotoğraf ve dezenformasyon mahiyetindeki haberlerin servis edildiği savunuldu.”

Şık, Adalet Bakanı Akın Gürlek’e yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“Adalet Bakanlığı kadrosunda Mehmet Kap isminde bir kişi çalışmakta mıdır? Mehmet Kap ismi gerçek midir yoksa sahte bir kimlik mi yaratılmıştır? Kurulan sisteme dahil edilen trol hesap sahipleri ile medya mensupları ile +905070317XXX nolu telefon hattı ile WhatsApp üzerinden Mehmet Kap adıyla kamuoyu yönlendirilmesi için iletişim kuran kişi Furkan Torlak mıdır? +905070317XXX nolu telefon hattı Suriye uyruklu bir kişi adına mı kayıtlıdır? +905070317XXX nolu telefon hattı ile Furkan Torlak’ın kullanımında olan şahsi telefonlarının sinyal baz kayıtları sürekli aynı konumlarla örtüşmekte midir? Söz konusu telefonların nereden sinyal verdiği, hangi baz istasyonlarına bağlandığı ve bu kayıtların Furkan Torlak’ın hareketleriyle örtüşüp örtüşmediğine dair bir teknik inceleme yaptırılacak mıdır? İletişimde olunan trol ve medya ağına dahil kişilere yürütülen soruşturmalara dair şüpheli haklarını ihlal eden biçimde bilgi, belge, fotoğraf, görüntüler ile Akın Gürlek’i koruma ve reklamı amacıyla hazırlandığı iddia edilen toplu şablon paylaşımlar, ağın yaydığı dezenformasyon faaliyetlerine ilişkin çekirdek veriler servis edilmekte midir? Telefon görüşmeleri, mesajlaşmalar, hesap giriş kayıtları, IP bilgileri, baz istasyonu verileri ve sosyal medya hareketlerine dair bir inceleme başlatarak Mehmet Kap kimliğinin arkasındaki yapının ortaya çıkarılması için bir girişiminiz olacak mı? Şüpheli haklarını ihlal eden bu yasadışı fiillerden Adalet Bakanı olan sizin bilginiz var mıdır?”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız