weather
26°
Gerçek Haberci Gündem Binali Yıldırım’ın 480 milyon euroluk varlığına el mi konuldu?

Binali Yıldırım’ın 480 milyon euroluk varlığına el mi konuldu?

Timur Soykan, eski başbakanın şirketlerinin zorla alındığını ve yurt dışındaki paraların Türkiye'ye getirtilmek istendiğini iddia etti.

2 Dakika
Okunma Süresi
Binali Yıldırım’ın 480 milyon euroluk varlığına el mi konuldu?

Melih Gökçek ailesinin Almanya'daki para transferleri ve şirketlerine yönelik soruşturmanın yankıları sürerken, Ankara kulislerinde eski Başbakan Binali Yıldırım'a ilişkin yeni iddialar dolaşıma girdi. Gazeteci Timur Soykan, siyasetçiye ait olduğu öne sürülen büyük çaplı mal varlığının devlet tarafından devralındığı yönündeki gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.

Soykan, konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“Binali Yıldırım’ın 480 milyon Euro’luk bir varlığından bahsediliyor. Şirketlerinin kendisinden alındığı, ‘Sen artık bu şirketleri bize vereceksin’ denildiği bile var. Bununla ilgili çok sağlam kaynaklardan da duydum. Yurt dışındaki paralarını Türkiye’ye zorla getirttikleri söyleniyor.”

Eski başbakanın moralinin bozuk olduğu ileri sürülüyor

Yaşanan bu gelişmelerin Binali Yıldırım'ın ruh halini olumsuz etkilediği ve son dönemde kamuoyu karşısına daha az çıkmasının nedeninin bu durum olabileceği iddia ediliyor. Siyasete atılmadan önce denizcilik sektöründe faaliyet gösteren Yıldırım, siyasi kariyerine başladıktan sonra ticari işlerini çocuklarına devrettiğini açıklamıştı.

Daha önce yapılan haberlerde, Yıldırım ailesinin doğrudan veya dolaylı olarak 17 şirketi ve 30 gemisi bulunduğu belirtilmişti. Aileye ait veya aile tarafından işletilen gemiler arasında Mv Zealand Alexıa (Dalo Z), Mv Zealand Almere, Mv Zealand Amalıa, Mv Zealand Amsterdam, Mv Zealand Arıane (Sylyanı Z), Mv Zealand Beatrıx, Mv Zealand Delılah, Mv Zealand Julıana, Mv Zealand Maxıma, Mv Zealand Rotterdam, Mv Breadbox Falcon, Mv Celtıc Explorer, Mv Francısca, Mv Leah, Mv Merıdıaan, Mv Nekton, Mv Samskıp Akrafell, Mv Samskıp Endeavour, Mv Samskıp Innovator, My Lady Dee, My Latıtude, Ak Abba, Ak Ceren, Ak Brother, Ak Phoenicia, Pacific Ocean, John F, Golden Bay, Sis ve Son 1 gibi isimler yer alıyordu.

Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili olarak ise 2016 yılında Singapur'da kumar oynarken çekilen görüntüler basına yansımıştı. O dönem Binali Yıldırım, elinde somut bir bilgi veya belge bulunmadığını ancak kendisine karşı siyasi bir operasyon yürütüldüğünden şüphelendiğini ifade etmiş ve söz konusu görüntülerin yayınlanmasını özel hayata saldırı olarak nitelendirmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız