weather
31°
Gerçek Haberci Gündem Gençlik Kollarından CHP Genel Sekreteri Nalbantoğlu’na ‘Dinozor’lu Gönderme

Gençlik Kollarından CHP Genel Sekreteri Nalbantoğlu’na ‘Dinozor’lu Gönderme

CHP Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu’nun “çoluk çocukla siyaset olmaz” çıkışına CHP İzmir Gençlik Kolları’ndan sert yanıt geldi. Gençler, Nalbantoğlu’na “zihniyetini temsil ettiği” gerekçesiyle dinozor oyuncağı gönderdi.

3 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri
Gençlik Kollarından CHP Genel Sekreteri Nalbantoğlu’na ‘Dinozor’lu Gönderme

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir örgütünde "gençleşme" ve "yeni yönetim" tartışmaları ekseninde başlayan gerilim, sembolik bir protestoya dönüştü. Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu'nun, parti içi değişim süreçlerine dair yaptığı “gençleşmek başka, çocuklaşmak başka; bu iş çoluk çocuk işi değil” şeklindeki açıklaması, parti tabanında ve gençlik örgütlerinde büyük yankı uyandırdı. Bu ifadelere tepki gösteren CHP İzmir Gençlik Kolları, CHP Genel Sekreteri Nalbantoğlu’nun bu yaklaşımını "eski siyaset anlayışının bir yansıması" olarak nitelendirerek, tepkilerini bir dinozor oyuncağı ile somutlaştırdı.

"Bu Siyaset Anlayışını Kabul Etmiyoruz"

CHP İzmir Gençlik Kolları, yaptığı basın açıklamasında CHP Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu'nun ifadelerinin talihsiz ve dışlayıcı olduğunu vurguladı. Açıklamada, “Bu söz; yıllardır gençleri beklemeye mahkûm eden, onların emeğini görmezden gelen, örgüt iradesini küçümseyen ve değişimden rahatsız olan bir siyaset anlayışının yansımasıdır” denildi. Ayrıca, bu tür ifadelerin Atatürk'ün "Bütün ümidim gençliktedir" vizyonuyla bağdaşmadığı savunularak, gençlerin seçim dönemlerindeki saha çalışmalarının "kimsenin lütfu" olmadığı hatırlatıldı.

“Deniz Gezmiş de Berkin Elvan da Gençti!”

Genç yaşta siyaset yapmış ve bu uğurda bedel ödemiş isimleri hatırlatan CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Efe Orbay, “Son günlerde kamuoyuna yansıyan 'Çoluk çocukla siyaset olmaz' ifadeleri, yalnızca gençlere söylenmiş talihsiz bir söz değildir. CHP Genel Sekreteri Rıfat Nalbantoğlu'nun bu yaklaşımı, butlancı zihniyetin ne denli iktidar sözcülüğü yaptığını ortaya koymaktadır. Biz bu anlayışı kabul etmiyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi, gençlerin yazdığı bir mücadele tarihidir. 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkan irade gençti. Kurtuluş Savaşı'nı omuzlayanlar gençti. Cumhuriyet'i kuran kadroların büyük bir bölümü gençti. Deniz Gezmiş de gençti. Berkin Elvan da gençti. Bu yüzden gençliği küçümseyen her söz, yalnızca bugünün gençlerine değil; bu ülkenin mücadele tarihine söylenmiş bir sözdür” dedi.

"Gençliği Küçümseyenlere Sessiz Kalmayacağız"

Siyasette gençlik çalışması yapan insanların küçümsendiğine değinen Başkan Orbay şunları söyledi:

“Cumhuriyet Halk Partisi bugün Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel'in liderliğinde değişimin, yenilenmenin ve örgüt iradesinin partisi olma yolunda güçlü adımlar atmaktadır. İzmir'de de İl Başkanımız Sayın Çağatay Güç'ün gençlere duyduğu güven, bizlere yalnızca sorumluluk değil, aynı zamanda umut vermektedir. Biz bu umudu büyüteceğiz. Çünkü biz geçmişin yükünü taşımaya değil, geleceği inşa etmeye talibiz. Değişim karşısında direnerek ayakta kalacağını sanan anlayışlara karşı sessiz kalmayacağız. Biz korkunun değil cesaretin tarafındayız. Eski alışkanlıkların değil değişimin tarafındayız. Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe emanet ettiği Cumhuriyet'i ikinci yüzyılında yeniden halkın iktidarıyla buluşturacak kadrolar olacağız. Çünkü bütün umut gençliktedir. Ve o umut bugün burada dimdik ayaktadır.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız