weather
24°
Gerçek Haberci Gündem Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube'de Altun'un listesi 138 delegeyle öne geçti

Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube'de Altun'un listesi 138 delegeyle öne geçti

23 Kasım 2026’da yapılacak olağan genel kurula gidilirken Yılmaz Altun’un şube başkanlığı için güçlü bir konuma geldiği belirtiliyor.

1 Dakika
Okunma Süresi
Genel-İş İzmir 3 No'lu Şube'de Altun'un listesi 138 delegeyle öne geçti

DİSK/Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube’de delege seçimleri tamamlandı ve şube yönetiminin belirleneceği olağan genel kurul sürecine geçildi. Seçim sonuçlarına göre mevcut Şube Başkanı Serap Yılmaz ile aday Yılmaz Altun’un desteklediği listeler arasında önemli bir fark oluştu.

Sandıklardan çıkan sayımlara göre Yılmaz Altun ve arkadaşlarının desteklediği liste toplam 138 delege çıkardı. Mevcut Şube Başkanı Serap Yılmaz’ın kendi müdürlüğü olan İdari İşler Müdürlüğü dahil olmak üzere 15 listede seçimi kaybettiği, diğer 7 müdürlükte ise seçimi kazandığı kaydedildi. Serap Yılmaz’ın desteklediği listenin elde ettiği delege sayısı ise 62 olarak açıklandı.

Bu tablo doğrultusunda iki liste arasındaki delege farkının 76 olduğu ifade edildi. Alınan bu sonuçların ardından şube başkanlığının belirleneceği kongrenin 23 Kasım 2026 tarihinde yapılacağı duyuruldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız