weather
26°
Gerçek Haberci Gündem İçişleri Bakanı Çiftçi: Kolluk okullara öğrenciden yarım saat önce gelecek

İçişleri Bakanı Çiftçi: Kolluk okullara öğrenciden yarım saat önce gelecek

Emniyet ve Jandarma birimlerine okul çevresi, servis güzergahları ve metruk yapılar dahil tüm risk alanlarında denetimleri artırma talimatı verildi.

2 Dakika
Okunma Süresi
İçişleri Bakanı Çiftçi: Kolluk okullara öğrenciden yarım saat önce gelecek

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, çocukların eğitim hayatını huzur ve güven içinde sürdürebilmeleri amacıyla okul güvenliği protokollerini yeniden gözden geçirdi. Bakanlık bünyesinde düzenlenen asayiş toplantısında mevcut uygulamalar masaya yatırılırken, önümüzdeki dönemde devreye sokulacak yeni tedbirler de belirlendi.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına yönelik yeni görev tanımlamaları yapıldı. Okul giriş ve çıkış saatlerinin yanı sıra öğle aralarında da kolluk kuvvetlerinin sahada bulunması zorunlu kılındı. Ulaşım araçlarından parklara, sosyal alanlardan terk edilmiş binalara kadar geniş bir coğrafyada güvenlik önlemlerinin bütüncül şekilde uygulanması hedefleniyor. Akran zorbalığı, şiddet ve uyuşturucu gibi tehditlere karşı ilgili birimler arasında koordinasyonun üst düzeye çıkarılması kararlaştırıldı.

Bakan Çiftçi, konuya ilişkin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Çocuklarımızın huzur ve güven içinde eğitim görmesi en temel önceliklerimizden biridir. Bu doğrultuda Emniyet ve Jandarma birimlerimize okul güvenliğinin güçlendirilmesi ve denetimlerin artırılması yönünde yeni talimatlar verdik.”

“Güvenlik tedbirlerimiz, çocuklarımız okula gelmeden önce alınmış olmalıdır. İhtiyaç duyulan okullarda kolluk birimlerimiz, öğrencilerimizden en az yarım saat önce görev yerlerinde hazır bulunacak. Okul giriş-çıkış saatlerinde ve öğle vakitlerinde denetimlerimizi artıracak; okul çevrelerinden ulaşım güzergâhlarına, servislerden metruk yapılara, park ve sosyal alanlara kadar her noktada güvenliği bütüncül bir anlayışla sağlayacağız. Akran zorbalığı, şiddet olayları ve uyuşturucu tehdidi başta olmak üzere çocuklarımızı tehlikeye atabilecek tüm risklere karşı Emniyetimizin ve Jandarmamızın ilgili birimleriyle koordinasyon içerisinde hareket edeceğiz. Çünkü tek bir evladımızın dahi güvenliği ihmale gelmez. Türkiye’nin huzuru ve çocuklarımızın güvenliği için önleyici tedbirlerimizi güçlendirerek kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız