weather
19°
Gerçek Haberci Gündem YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın: “4,4 milyar TL ödemesi gerekiyordu

YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın: “4,4 milyar TL ödemesi gerekiyordu

Gökhan Günaydın, Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya’nın 2,2 milyar TL’lik kazancı iade ettiğini öne süren gelişmeye tepki gösterdi.

1 Dakika
Okunma Süresi
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın: “4,4 milyar TL ödemesi gerekiyordu

YENİ Parti Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Meclis’te yaptığı basın toplantısında fon skandalına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Günaydın, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Fatma Betül Sayan Kaya 2,2 milyar lira ödemiş, oysa ödemesi gereken neydi? Haksız ediniminin iki katıydı değil mi? Yani 4,4 milyar TL ödemesi gerekiyordu”

Hazine’ye aktarılan paranın fon mağdurlarına faydası yok

“Götürdüğü parayı aynen Hazine’ye irat kaydedince Fatma Betül ve eşi, bütün soruşturma ve kovuşturmalardan muaf mı olacak? Aklınız gerçekten bu kadar basit mi çalışıyor? Vatandaşın ve kamuoyunun peşinizi bırakacağınızı mı zannediyorsunuz?” diyen Günaydın, şunları söyledi:

“Bunu Hazine’ye irat kaydetti. Peki bunun Hazine’ye para olarak girmesinin fon mağdurlarına ne faydası var? Bu 2,2 milyar lirayı birilerinin vatandaşın cebinden aldınız, o vatandaşın cebine vermiyorsun da Hazine’ye aktarıyorsun. Bunun bir mantığı var mı?”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız