CHP'de bir süredir disiplin süreçleri devam eden Gürsel Tekin ile birlikte Savaş Aras, Erkan Narsap, Zeki Şen, Levent Çelik ve Barış Yarkadaş dahil altı ismin partiden ihraç edilmesi üzerine, Gürsel Tekin sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı. Tekin, ihraç kararının kendileri değil, partinin geçmişi ve vicdanı olduğunu vurguladı.
Tekin, yaptığı paylaşımda, ihraç kararının "partinin değil, kendi şahsi çıkarlarının temsilciliğini yapanların aldığı bir karar" olduğunu belirterek, bu kararın onurlarını zedelemeyeceğini ifade etti.
"İhraç Ettikleri Biz Değil, Kendi Vicdanlarıdır"
Partiye yıllarını ve emeğini verdiğini belirten Tekin, ihraç kararı verenleri sert sözlerle eleştirdi:
"Bizimle aynı yolda yürüyen binlerce yol arkadaşımızın emeğini yok sayarak kendi düzenlerini sürdürmeye çalışanların vereceği hiçbir karar CHP tarihine gölge düşüremez. Bugün bizi ihraç edenler bilsinler ki aslında ihraç ettikleri biz değiliz; ihraç ettikleri kendi vicdanlarıdır, partinin onurlu geçmişidir. Bizim varlığımızı yok edemezsiniz. Çünkü biz CHP’nin vicdanıyız, kökleriyiz, hafızasıyız."
"CHP Daha da Büyüyecek" Mesajı
Tekin, parti yönetiminin şaibelerden arındığında CHP'nin büyüyeceği inancını dile getirdi ve mücadele sözü verdi:
"Şunu açıkça söylüyorum: Sizler bu partiden gittiğinizde, bu partiyi şaibelerden, kişisel hırslardan arındırdığınızda Cumhuriyet Halk Partisi daha da büyüyecek. Çünkü CHP, birkaç kişinin koltuğunu korumak için tasfiye ettiği insanların değil, Mustafa Kemal’in izinden giden milyonların partisidir."
Açıklamasını, partiyi "namussuzlardan, şaibelerden ve kirli düzenlerden temizlemek için mücadeleye devam edecekleri" sözüyle sonlandıran Tekin, "İhraç kararlarıyla bizi susturamazsınız. Tarih, bugün alınan bu haksız kararları değil, bu kararların karşısında dimdik duran bizleri yazacaktır" ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: