Güven’den Genel Başkana Teşekkür, Örgüte Mesaj
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, özel bir televizyon kanalının Ana haber bültenine konuk oldu. Güven gündeme ve CHP İzmir’deki yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yayınlanma :
19.08.2016 11:31
Dedikodu ve Söylentiler Artık Bitmiştir
İl Başkanı Güven, kendisi CHP İzmir İl Başkanlığına ve yönetimine duydukları güven için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederken, sürece ve bundan sonraki çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamalarda ise şunları söyledi.
Sayın Genel Başkanımıza ve Genel merkezimize bizlere duydukları güven sebebiyle çok teşekkür ediyorum. Şimdi tüm örgütlerimizle birlik içinde bu partiyi daha iyi yerlere taşımaya çalışacağız. Ben 30 ilçe başkanımı da seviyorum ve hepsine güveniyorum. Belediye Başkanlarımızda benim kardeşim, arkadaşım. 2 günde 14 Şehit verdik. Bu ortamda parti içi çekişme, yapacağımız son şeydir. Bizden beklenti Türkiye’nin bu sorunlarını çözmemizdir. Bu yolda, 24 Ağustos’ta ilk ilçe başkanları toplantımızı yapacak, ilçe başkanlarımızla her zaman olduğu gibi uyum içinde, bir yol haritası belirleyerek zaman kaybetmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Partimizde il yönetimi, imza toplama, kongre benzeri söylentilerde, dedikodularda bugün itibariyle bitmiştir. Zaten bunların aslı yoktur ve bende inanmamıştım. Biz CHP içinde birlik beraberliği güçlendirebilirsek İzmir’imize ve ülkemize çok büyük hizmetler yapmaya devam ederiz. Bu kapasiteye sahibiz. Benim görevim sevecen ve babacan olmaktır. Tüm partililerimi seviyor ve kucaklıyorum. Tüm ilçe başkanlarım özveriyle ve fedakarca çalışıyor. Elbette bazı konularda söz hakları vardır. Bunu anlayışla karşılıyorum ama bu artık geride kalmıştır.
Liyakat Olmazsa Olmazımızdır
Diğer siyasi partilerde nasıl bir ilişki içinde olacağına ilişin bir soruyu yanıtlayan Asuman Ali Güven, “Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerle uyum içinde olmaya gayret göstereceklerini belirterek
“Siyasi ilişkiler gündemle yakından ilişkilidir. Bu ülkede belli örgütlerden dolayı devlet büyük zarar gördü. Bu örgütlere zamanında göz yumularak büyük hatalar yapıldı. Şimdi devletin temizlenmesi ve yeniden yapılanması konusunda hepimize görevler düşüyor. Liyakat olmazsa olmazımızdır. Emniyetin, Ordunun, Milli Eğitimin ve tüm devlet kurumlarının bu liyakate göre yapılandırılması gerekmektedir. Bir daha darbe, paralel terör örgütleri istenmiyorsa buna uyulmak zorundadır. Parlamentoda dört siyasi parti var. Biz devletimizin, milletimizin ve cumhuriyetimizin çıkarları için bu partilerle her zaman görüşeceğiz. Ama bir yandan da hedeflerimiz var. CHP olarak bu ülkeyi yönetmek ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapmak istiyoruz. İzmir’de 30 ilçe ve Büyükşehir belediyesinde iktidar olmak, yerelde iktidarımızı büyütmek istiyoruz. Bu yolda tüm partililerimize ihtiyacımız var. Tüm örgütümü bu yolda katkı koymaya, birlikte çalışmaya davet ediyorum” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: