

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 728 konutluk Uzundere Toplu Konutları’ndaki boş daireleri, açık artırmalı ihaleye çıkarak uygun fiyatlarla satmaya devam ediyor. Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 168 konutluk son ihaleye 481 teklif geldi. İlk etapta 90 konutun satışı gerçekleşti; Belediye'nin kasasına 19.8 milyon TL girdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda, Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe’nin başkanlığında gerçekleştirilen açık artırmalarda kıyasıya rekabet yaşandı. Satın almak istedikleri daireler için ihale sıralarını bekleyen vatandaşların heyecanı görülmeye değerdi. İhaleyi kazananların sevinç çığlıkları koridorlarda yankılandı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta gerçekleştirilen satışla beraber Uzundere’deki konutlardan 316 adedinin satışını gerçekleştirmiş oldu. Bu satışlarla 58 milyon 300 bin TL'lik gelir elde edildi.
Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Yaşar Kemal Mahallesi’ndeki Uzundere Toplu Konutları’nın diğer daireleri için 13 Eylül tarihinde yeni bir ihaleye daha çıkacak. Konutlardan almak isteyen vatandaşlar, ihale giriş belgelerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Mesken Şube Müdürlüğü’nden temin edebilecek.
"Kiradan kurtuldum"
Uzundere Toplu Konutları’ndan evsahibi olarak hayallerine kavuşan İzmirliler, düşüncelerini şöyle anlattı:
Sibel Önen: “Önceden Cennetçeşme’de oturuyordum. Bu ihaleyi kazandığımıza hala inanamıyorum. Artık kiradan kurtuldum. Yıllardır bu anı bekledim. Heyecanımı ve sevincimi kelimelerle anlatamıyorum. Çok mutluyum. Evler şahane, üstelik deniz manzaralı; daha ne olsun!”
Şükran Salmanyağız: “Hayallerime kavuştum. İstediğim daire bizim oldu. Dairelerin içi gerçekten çok güzel. Özellikle ulaşım yönünden çok iyi bir konumda.. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bize böyle güzel daireleri uygun fiyatlı satışa sundukları için teşekkür ederim.”
Kentin her alanına yakın
Deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen Uzundere Konutları’ndaki daireler 3 oda 1 salona sahip ve net 120 metrekarebüyüklüğünde. Asansörlü olarak inşa edilen konutlar, Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi’ne 12 dk., Adnan Menderes Havaalanına 15 dk., Gaziemir’e 9 dk., Buca’ya 27 dk., Balçova’ya ise 12 dk. uzaklıkta.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: