HDP'Lİ KADIN MİLLETVEKİLİ ADAYLARI MAÇ YAPTI
İstanbul 1. Bölge kadın milletvekili adayları, Libertarias Kadın Futbol Takımı ile Passolig uygulamasını protesto etmek ve erkek egemenliğindeki futbolda eşitliğe dikkati çekmek amacıyla futbol oynadı
Yayınlanma :
25.05.2015 18:30


Kadıköy Kalamış Gençlik Merkezi'ndeki halı sahada karşılaşan takımlar, 7'şer kişilik kadro çıkardı. HDP İstanbul 1. Bölge kadın milletvekili adaylarının takımı Ceylan Yılmaz, Serpil Kemalbay Pekgözegü, Sezin Uçar, Semra Güven Alkan, Hürriyet Özçelik ile parti üyeleri Pervin Tombul ve Ayşegül İyidoğan'dan oluştu.
Takımlar, üzerinde farklı dillerde ''Kadın Yaşam Özgürlük'' yazan pankart ile halı sahaya girdi. Takım oyuncuları, karşılaşma öncesinde kısa bir süre ısınma hareketleri yaptı.
Halı saha kurallarına göre oynanan ve 40 dakika süren karşılaşma, 15-15 berabere bitti.
Basın mensuplarına açıklama yapan milletvekili adayı Serpil Kemalbay Pekgözegü, endüstriyel futbola, sporun paralaştırılmasına ve spordaki erkek egemen anlayışa karşı kadınların sahalarda olabileceğini göstermek istediklerini söyledi.
Özellikle Passolig uygulamasını protesto etmek için bu etkinliği düzenlediklerini anlatan Pekgözegü, ''Çünkü seçim bildirgemizde Passolig uygulamasını kaldıracağımızı söylüyoruz. Futbolda, sporda, militarizme, cinsiyetçiliğe ve milliyetçiliğe karşıyız. 'Kardeşçe, eşit, özgür, cinsiyet ayrımcılığı olmadan herkes için spor' diyoruz. 'Kar amacı gütmeyen, genç-yaşlı, kadın-erkek, çocuk, herkese eşit olanakların sağlandığı bir spor' diyoruz'' şeklinde konuştu.
"BU YAPI KIRILMALI"
Milletvekili adayı Semra Güven Alkan da sporun şimdiye kadar erkek egemen bir yapının oluşumu olduğunu, bu yapının kırılması gerektiğini dile getirdi.
Eşitlikçi sistemde, eşit haklarla spor yapılması gerektiğini vurguladıklarını aktaran Alkan, ''Kadınları kapsayan spor alanları istiyoruz. Eşitlik spor alanında da olmalı. Bunu seçim bildirgemizde de gündeme getirdik, sisteme de yerleştireceğiz'' dedi.
Alkan, gençlik dönemlerinde futbol oynadığını, sonraki yıllarda kondisyon çalışmaları yaptığını anlatarak, sporun sağlık açısından önemine dikkati çekti.
Libertarias Kadın Futbol Takımı'ndan Selin Telek de kadın arkadaşlarıyla iki yıldır karma lig olan Karşı Lig'de futbol oynadıklarını söyledi.
İlerleyen süreçte yalnızca kadınlardan oluşan bir futbol takımı kurmaya karar verdiklerini, böylece Libertarias Kadın Futbol Takımı'nı kurduklarını anlatan Telek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Toplumsal sorunlara duyarlı insanlarız. Futboldaki erkek egemenliğine de karşı çıkıyoruz. Çünkü futbol dünyanın en sevilen sporu ve kadınlar sistematik olarak bundan dışlanıyor. Biz bu dışlanmışlığa küçük bir karşı koyuş adına bu takımı oluşturduk. Sonra da böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. HDP'li kadın milletvekilleriyle yaptığımız karşılaşmayı hem toplumsal barışa hem de daha güzel futbol kültürüne armağan ediyoruz.''
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: