HDP 'Referandum' İçin Kampanyaya Hazırlanıyor
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demitraş, Diyarbakır’da açıklamalarda bulundu. HDP’lilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Demirtaş, “11 Ekimden bu yana 30’u il ve ilçe Başkan düzeyinde çok sayıda arkadaşımız gözaltında. Arkadaşlarımız spor salonunda ifadeleri alınmadan, herhangi bir suçlama yapılmadan tutuluyor” dedi.
Yayınlanma :
19.10.2016 16:20


Bir savcının avukatlarına verdiği bilgiyi de paylaşan Demirtaş, “Savcı ‘Zaten gözaltı operasyonu yapılacaktı, ancak AKP ilçe başkanının vurulması bunu hızlandırdı’ dedi” diye konuştu.
Diyarbakır Valisi'ne, cumhuriyet başsavcısına ve emniyet yetkililerine seslenen Demirtaş “Arkadaşlarımız haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltında. Buna bir an önce son verilmeli”dedi.
‘Üç Kez İtiraz Ettik Geri Çevrildi ’
Demirtaş şöyle devam etti: “Gerçek darbecilerle mücadele etmek yerine demokrasi ve barış talep eden bir partiyle uğraşmaktan vazgeçmelidirler. Savcı emniyet müdürü HDP’ye oy vermek zorunda değil, ama her seçimde birinci gelen partiye saygı göstermeleri gerekiyor. Avukat arkadaşlarımız üç kez itiraz ettiler ancak kabul edilmedi.” Demirtaş OHAL kararıyla Televizyon kanallarının kapatılmasını da eleştirdi. HDP lideri, “Birileri Diyarbakır halkının sabrını zorluyor” dedi.
Erdoğan'ın Misak-ı Milli Çıkışı
Demirtaş daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.“Türkiye neden Musul operasyonuna katılmak istiyor?” sorusuna, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Misakı Milli’ye vurgu yaptığını hatırlatarak cevap veren Demirtaş, şöyle dedi: “Öyle anlaşılıyor ki Kerkük ve Musul’u Türkiye’ye katmak gibi bir emperyal niyeti var. Bunu da bölgede kimse istemiyor. Bu niyet, sınırları değiştirme niyeti sonu belirsiz maceralara neden olur. AKP at gözlüğünü takmış, Türkiy’yi uçurumdan yuvarlıyor.”
‘HDP Milletvekilleri Kolay Lokma Değil’
Milletvekillerinin gözaltına alınması için sürekli talimat verildiğini söyleyen Demirtaş, “Ancak HDP milletvekilleri kolay lokma değildir” dedi.
Çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Demirtaş “Halkımız hazırlıklı olsun, yenilmez bir partiyiz, direneceğiz” diye konuştu.
Başkanlık sistemiyle ilgili olarak, sistemin adına bakmadığını söyleyen Demirtaş, “Fiili başkanlıktan bu yana beyefendinin yaptıklarına bakın, diktadır. Parlamentoda hayır diyeceğiz, referandumda da en etkili hayır kampanyasını yürüteceğiz. Memleketin demokrasiye ihtiyacı var” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: