HDP'ye Gözaltı İzmir'de Tepki Çekti
HDP 'li Eşbaşkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüskedağ'ın da olduğu gözaltılara İzmir'den tepki geldi. Gözaltıları protesto eden bir grup vatandaş ve polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.
Yayınlanma :
04.11.2016 15:02


Aralarında HDP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik bir grup İzmir'in Konak ilçesinde toplandı. Gece saatlerinde HDP'li milletvekillerine yönelik gözaltıları sloganlarla protesto etti. grubun süresiz oturma eylemi yapmayı istemesi üzerine harekete geçen polis, gruptan basın açıklamasını yapıp dağılması yönünde anonslar yaptı. Grup ile polis arasında zaman zaman gerginlik çıktı.
HDP'li İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz tarafından yapılan basın açıklamasında "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Küçükbay Şirketler Grubu'na ait Bornovadaki fabrika arazisi için onayladığı imar değişikliği yürürlükten kaldırıldı." denildi.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: