HSK Seçimlerinde 'Ali Cengiz' Oyunu
HSK üyeliğine seçilen Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nun seçilme kriterlerine uymadığını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “Nasıl üniversite diploması olmayan bir kişinin Cumhurbaşkanı olması mümkün değilse, yasal kriterleri sağlamayan bir kişinin de HSK üyesi olması mümkün değildir” dedi.
Yayınlanma :
19.05.2017 10:08


HSK’ye seçilecek ‘öğretim üyelerinin’ niteliği ise, 6087 sayılı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa göre belirlendi.
HSK üyeliğine seçilen Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nun seçilme kriterlerine uymadığına dikkat çeken CHP İzmir Millevekili Murat Bakan, Köseoğlu’nun HSK üyesi olamayacağını söyledi.
HSK ÜYELİĞİNE SEÇİLEN KÖSEOĞLU SEÇİLME KRİTERLERİNİ TAŞIMIYOR!
HSK üyeliğine seçilen Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nun seçilme kriterlerine uymadığını belirten Bakan, konuyu şu şekilde açıkladı: “Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Kanunu’un 18’nci maddesine göre, HSK’ya üye seçilecek ‘öğretim üyesinin’ en az 15 (onbeş) yıllık olmalı. ‘Öğretim üyesi’ kavramı ile kimin ifade edildiği ise, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun, Tanımlar başlıklı 3/1-m maddesindeki ifadeye göre “m) Öğretim Üyeleri: Yükseköğretim kurumlarında görevli profesör, doçent ve yardımcı doçentlerdir” şeklinde açıklanmıştır. Üyeliğe seçildiği ilân edilen Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nun şahsi bilgilerinin yer aldığı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin resmi internet sitesine göre, Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nun ‘öğretim üyeliği’ 2005 yılındaki ‘yardımcı doçentliği’ ile başlamış. Yani Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu 12 yıllık öğretim üyesidir ve 6087 sayılı Kanunun 18’nci maddesindeki seçilme kriterlerini taşımamaktadır.”
REFERANDUM DA MEŞRU DEĞİL, HSK SEÇİMLERİ DE!
Bakan, “Mühürsüz oylar ve adil olmayan koşullarda yapılan referandum meşru olmadığı gibi, onun sonucuna göre yapılan HSK seçimleri de meşru değildir ve geçersizdir. Ancak Doç. Dr. Ali Cengiz Köseoğlu’nun seçimi ayrıca kendisinin seçimini düzenleyen mevzuata da aykırıdır. Nasıl üniversite diploması olmayan bir kişinin Cumhurbaşkanı olması mümkün değilse yasal kriterleri sağlamayan bir kişinin de HSK üyesi olması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: