Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici,Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gerçekten zam demeden zam haberi verme başarısından ötürü Hürriyet'i kutlamak gerek! Benzer başarılı gazetecilik Türkiye ve Milliyet'te de sergilenmiş! Akşam ve Y.Şafak 1'den küçük de olsa görmüş ama Sabah iyice içerlere saklamış. Akit'e göre sadece İmamoğlu taksilere zam yapmış" ifadesini kullandı.

İktidara yakın gazetelerin bir kısmı, art arda yapılan zamları birinci sayfalarından vermek için yaratıcılığın sınırlarını zorladı. Bir kısmı ise pes edip zamları birinci sayfadan hiç görmedi.
Akşam gazetesi zammı "Karadeniz gazı seneye hazır" haberinin altında "Konut gazına yüzde 25 zam" başlığıyla gördü. Haberde "Doğalgaz ve elektrikte ertelenen artışlar 'kısmen' yapıldı, köprü ücretleri 'kademeli" belirlendi" denildi.

Aydınlık gazetesi zammı manşetten "Devlet indiriyor şirketler bindiriyor" başlığıyla okuyucusuna sundu. Haberde özel dağıtım şirketleri eleştirildi ve 'kamulaştırma' yapılması gerektiği belirtildi.

Sabah gazetesi elektrik ve doğalgaz zammını ilk sayfasında hiç görmedi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir AK Partiliye yaptığı ziyareti manşete taşıdı.

Türkiye gazetesi zamları "Faturanın yarısı yine devletten" manşetiyle gördü. Haberde zam oranları bir cümlede verilirken, "Geçen yıl gaz faturasının yüzde 75'ini, elektriğin de yarısını devlet karşıladı. Bu sene destek oranı yüzde 25-50 olacak" denildi.

Takvim gazetesi ilk sayfasında hiçbir zam haberine yer vermedi. Manşette, dün yaşanan bir trafik kazası haberi yer aldı.

Yeni Şafak gazetesi zamları "Elektrik ve gaza zam" başlığıyla ilk sayfada köşede birkaç sütunda gördü.

Hürriyet yeni yıl zamlarını "Elektrikte yeni tarife" başlığıyla ilk sayfasına taşıdı. Haberde zam oranları haberin sonunda verilirken, 150 kilovat sınırına dikkat çekildi ve Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in demecine yer verildi.
Yeni Akit elektrik, doğalgaz ve vergi zamlarını ilk sayfada görmezken, taksimetre açılış ücretlerindeki zammı "İmamoğlu'nun zamları devreye girdi" başlığıyla sundu.

Milliyet gazetesi ise zammı "Yeni elektrik tarifeleri yürürlüğe girdi" başlığıyla gördü ve ilk sayfada küçük bir alandan okuyucuya sundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: