CHP lideri Özgür Özel, avukat Mehmet Yıldırım’ın, İBB soruşturmasında tutuklanan Yener Torunler’e gittiğini ve yalan ifade vermesini istediğini öne sürmüştü.
Gazeteci Timur Soykan’ın Birgün’deki haberine göre, 7 Temmuz 2025’te gözaltına alınarak tutuklanan Yener Torunler, 29 yıl polis memurluğu yaptıktan sonra emekli olduğunu ve 2014 yılından itibaren Murat Gülibrahimoğlu’nun şirketlerinde çalıştığını anlattı.
Gülibrahimoğlu hakkında İBB soruşturması kapsamında yakalama kararı bulunuyor, ancak yurtdışında bulunduğu için yakalanamadı. Soruşturma kapsamında Gülibrahimoğlu’nun şirketlerine el konuldu. Daha sonra kayyum atandı.
Torunler'in ifadesi
Gülibrahimoğlu’nun şirketinde idari müdür olarak çalışan Torunler, savcılık ve sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde şunları söyledi:
“Kuzey İstanbul Gayrimenkul isimli firmanın idari işler müdürü olarak çalışmaktayım. İşim gereği şirketin araçlarının ve şirket binasının takibi ve ihtiyaçlarına ilişkin işlemler yapmaktayım. Bana sormuş olduğunuz BDDK raporunda geçen 41 milyon TL’nin tarafımdan çekilmesi doğru olabilir. Çünkü ben zaman zaman Murat Gülibrahimoğlu’nun talimatıyla bankadan nakit para çeker ve bunları şirket binasında bulunan kasaya koyardım. Bu kasanın iki anahtarı vardı. Biri bende biri de Murat Gülibrahimoğlu’nda bulunmaktaydı.”
Paralar AK Partili belediyeye gitmiş
Torunler, “para taşınmasıyla” ilgili iddialara ise şöyle yanıt verdi:
“2021 yılından sonra Sultangazi Cebeci Mahallesi’nde bulunan maden sahasında bulunan gecekondularda yaşayan vatandaş mağdur olmasın diye şirket tarafından bu kişilere ödeme yapıldı. Hatta 150 civarında ev alınıp verildiğini biliyorum. Zaman zaman bu süreçle alakalı olarak şirket kasasından veya bankadan çekmiş olduğum parayı doğrudan Murat Gülibrahimoğlu’na teslim ediyordum. Buradaki vatandaşların mağdur olmaması için Sultangazi Belediyesi şirketimizin yapmış olduğu işlemlere aracılık ediyordu.”
"Belediye başkan yardımcısının imzası var"
Torunler, şöyle devam etti:
“Gecekondu bölgesinde hak sahiplerine para verilerek oradan kaldırıldı. Ben bu işlemlerde para götürme işlerini yerine getirdim. Benim Sultangazi Belediyesi’ne götürdüğüm paraya ilişkin Mustafa Birinci’nin (Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı) bilgisi ve gecekonduların alınmasına ilişkin imzası mevcuttur. Benim yaptığım iş sadece budur.”
Yorumlar
Kalan Karakter: