IFEX: Dünya 5TEPE'den büyüktür
İfade özgürlüğü örgütlerinin çatı organizasyonu IFEX, 'Dünya 5TEPE'den büyüktür' kampanyasını başlattı.
Yayınlanma :
28.08.2018 09:33


IFEX , OHAL’in kaldırılmış olmasına karşın koşullarının sürekli hale gelmesine neden olan yasal değişikliğe karşı sivil toplum örgütlerine çağrı yaptı. Örgütlerin hazırlanan ortak metne kurumsal olarak imza atmalarının beklendiği kaydedildi. Çağrı metninde, şu ifadelere yer verildi:
“ OHAL kalkmadı, SOHAL (sürekli OHAL) haline getirildi. Türkiye’de düşünce, ifade, toplantı, gösteri ve örgütlenme özgürlüklerini yok eden SOHAL kaldırılmalıdır. 5tepe’den gelecek yanıtı tahmin etmek zor değil: Demedik mi, işte bütün dünya bize karşı komplo kurmuş. Uluslararası bir tehditle karşı karşıyayız. Hayır, bu ses devletlerden gelmiyor. Onlar işlerine geldiği zaman karşılıklı çıkarlara göre insan hakları ihlallerine göz yumabilir. Bu ses, dünya sivil toplumunun sesi, insanlığın sesi. Unutmayalım: Dünya, 5Tepe’den büyüktür.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: