İKÇÜ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ),Psikoloji Bölümü 2015-2016 akademik yılında 80 kişilik kontenjanıyla ilk öğrencilerini bekliyor.
Yayınlanma :
08.07.2015 09:46
Konuya ilişkin açıklama yapan Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Üzeyir Ok Psikoloji Bölümünü tercih edecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Psikoloji alanında eğitim görmek isteyenlerin bilinçli karar vermesi gerektiğini dile getiren Prof. Dr. Üzeyir Ok “Psikoloji bölümü, insanları tüm koşullarda ayırım gözetmeden sevmeyi, yeri geldiğinde onların iyiliği için fedakârlıklarda bulunmayı gerektirir. Dolayısıyladini, düşüncesi, dili, rengi ve kökeni ne olursa olsun insana hizmeti esas alan öğrenciler başarılı olabilir. Diğer taraftan ‘psikoloji eğitimi kişilere, diğer meslektekileregöre üstünlük sağlar’ şeklindeki bir düşünce de yanıltıcı olabilir. Bilinmelidir ki; insana üstünlük sağlayacak olan, ait olduğu mesleğin kendisinden çok o alanda göstereceğiçaba veinsana hizmette elde edeceği başarılardır” dedi.
Neden İKÇÜ?
Psikoloji bölümünün birçok üniversitede olduğuna ancak İKÇÜ’nün öğrencilerine özel bir eğitim hayatı sunduğuna dikkat çeken Üzeyir Ok “Üniversitemiz öncelikle bulunduğu il itibarıyla baştan bir ayrıcalık elde etmiş olmaktadır. Ülkemizin her köşesi güzeldir ancak İzmir büyük bir il olması, doğal güzellikleri ve tarihi yapısı ile öğrencilere çok çeşitlietkinlik alanları sunmaktadır.” diye konuştu.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin yerel değerler ile uluslararası bilimsel verileri uzlaştıran bir eğitim şekli benimsediğini ifade eden Prof. Dr. Ok “Ağırlıklı olarak Batı kökenli psikoloji yaklaşımını, olduğu gibi kabul etmek yerine onlarıbir eleştiri sürecinden geçirerek, yerel değerlerimizle bilimsel bir zeminde birleştiriyoruz. Böylece öğrencilerimiz kendi toplumunun sorunlarıile daha gerçekçi bir şekilde ilgilenebilecekleri tarzda eğitim alacaklardır. Psikoloji bölümü yerelliğe özel bir vurgu yapmakla birlikte belirli bir yaşam tarzını dayatmadan, sorumlu bir özgürlük anlayışı ile çalışmanın önemine inanan, demokratik düşünebilen, sevgi, saygı ve hoşgörüyü benimsemiş, birleştirici ve yapıcı bir anlayışa sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerimizin farklılıklara açık biçimde, kendisi, toplumu ve toplumsal değerleri ile çatışmayacak olgunluğa erişmiş olarak mezun olmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
“İyi Bir Ekip Oluşturuyoruz”
“Bölümümüzü oluştururken, daha önce kurulan bölümlerin yapılanmasında yaşanan sorunları minimum düzeyde tutmayı hedefledik” diyen Prof. Dr. Ok“Öğrencilerimize,kendilerini rahat hmelerini sağlayacak, kendi alanlarında öne çıkmış öğretim üyelerinden oluşan akademik kadro ile öğrenim görebilecekleri bir ortam sağlıyoruz. Kadrolarımızı oluştururken öğrencileri merkez alan ve onlara profesyonel ve ilgili bir yaklaşım gösterebilecek, dinamik kararlar alabilen bir ekip oluşturuyoruz.Kısaca öğrencilerimize, buraya geldiklerinde memnun kalacakları,kendilerini evlerinde gibi hissedebilecekleri bilimsel bir ortam yaratmaya çalışıyoruz” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: