• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. İZMİR
  3. İki başkandan farkındalık yaratan etkinlik
İZMİR
Yayınlanma: 15 Mayıs 2025 - 16:03

İki başkandan farkındalık yaratan etkinlik

İZMİR
15 Mayıs 2025 - 16:03
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İki başkandan farkındalık yaratan etkinlik
Buca ve Bornova Belediyeleri, Dünya İklim Günü’nde iki ilçenin sivil toplum kuruluşları ile doğa yürüyüşü ve çevre temizliği yaptı. 

Sürdürülebilir bir çevre hedefi ile ortak çalışmalar gerçekleştiren iki belediye 15 Mayıs Dünya İklim Günü’nde Gökdere Kanyonu çevresinde yürüyüş ve orman temizliği gerçekleştirdi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerin katıldığı yürüyüş, Gökdere Piknik Alanı’ndan başlayarak Kırcaali Çeşmesi’nde son buldu. “İklimi Değil Kendini Değiştir”, “Temiz Dünya Temiz Gelecek!” sloganlarıyla gerçekleştirilen etkinliğin ardından katılımcıların karbon ayak izi hesaplaması yapıldı. 

“DEĞİŞİM KENDİMİZDEN BAŞLAMALI”

Doğaya verilen zararın geleceğimize yönelik bir tehdit olduğunu belirten Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, şunları söyledi:

“Bugün Dünya İklim Günü...  Bu anlamlı günde Bornova Belediye Başkanımız Sayın Ömer Eşki ile beraber güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bugün aslında bize doğanın ne kadar kıymetli ve korunmaya muhtaç olduğunu hatırlatıyor. Gökdere'de bugün sadece temiz bir ortam yaratmak amacıyla değil, aynı zamanda farkındalık oluşturmak ve doğayı koruma bilincimizi artırmak için bir aradayız. Her birimizin şu an küçük de olsa katkısı, ileride büyük farklar yaratabilir. Unutmayalım ki doğa bizim evimiz. Ormanlarımız, sularımız ve havamız bizim...  Ve buna sahip çıkmak bizim sorumluluğumuz altında. Bugünkü etkinliğimizde, sadece çevremizi değil, aynı zamanda içimizdeki sevgi ve saygıyı da yeşertebiliriz.”

“AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinden kaynaklanan sorunların en aza indirilmesi amacıyla başta yeşil dönüşüm olmak üzere çalışmaları olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ise, “Etrafımıza baktığımızda bu güzel doğal alanın bile kirletildiğini görüyoruz. Ne yazık ki buranın güzelliğini görmek için gelenler ya da piknikçiler doğada çözülmesi çok zor olan plastik atıklar başta olmak üzere çöplerini burada bırakmışlar. Bu etkinlik ile bir yandan bu zararın azaltılması, bir yandan da bu alanda farkındalık oluşturulmasını amaçlıyoruz” dedi.

ÇÖP DE TOPLADILAR, ZUMBA DA YAPTILAR

Etkinliğe katılan Bornovalı ve Bucalı doğa severler, etkinlik boyunca çevreye atılmış 2 bin 700 kilo atığı toplayarak uygun olanları geri dönüşüme yolladılar.

Türkiye Dağcılık Federasyonu rehberliğinde yapılan yürüyüşte, Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Zumba Grubu doğanın kucağında zumba yapma deneyimi yaşadı. Gökdere Piknik Alanı’nda ise Bornova Belediyesi’nin kurduğu stantlarda, kuş yemliği, tekstil atıklarından bandanalar ve doğal atıklardan kompost yapım atölyesi gibi çalışmalar gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Gönüllüler Topluluğu ile etkinliğin öncesinde hazırlanmış tohum topları, dere kenarlarında temizlenmiş alanlara bırakıldı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Şenol Aslanoğlu'ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt:
Şenol Aslanoğlu'ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt: "Kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır"
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ'ye operasyonda başsavcılıktan açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ'ye operasyonda başsavcılıktan açıklama
İzBB'ye yönelik incelemeyi İçişleri Bakanlığı başlatmış, Mülkiye müfettişleri 119 sayfalık raporu savcılığa göndermiş
İzBB'ye yönelik incelemeyi İçişleri Bakanlığı başlatmış, Mülkiye müfettişleri 119 sayfalık raporu savcılığa göndermiş
İzmir Operasyonunun Ardından Cemil Tugay'dan 'Suç Duyurusu' İddiasına İlk Açıklama
İzmir Operasyonunun Ardından Cemil Tugay'dan 'Suç Duyurusu' İddiasına İlk Açıklama
Son Haberler
Şenol Aslanoğlu'ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt:
Şenol Aslanoğlu'ndan Cemil Tugay iddiasına yanıt: "Kesinlikle gerçeği...
Teşkilata talimat yazısı: Zafer Partisi, Saraçhane mitingine katılmayacak
Teşkilata talimat yazısı: Zafer Partisi, Saraçhane mitingine katılmayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ'ye operasyonda başsavcılıktan açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZBETON AŞ'ye operasyonda başsavcılıktan...
Bakanlıktan 81 ile ‘Acele’ kodlu yazı: Tüm hayvan pazarları kapatıldı
Bakanlıktan 81 ile ‘Acele’ kodlu yazı: Tüm hayvan pazarları kapatıldı
Leman dergisinin internet sitesi ve X hesabı hakkında erişim engeli kararı
Leman dergisinin internet sitesi ve X hesabı hakkında erişim engeli...
Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem
Konya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım