• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İmamoğlu'nun tutuklanması ve sokak olayları Yeni Yol Partisi'nin de gündeminde
GÜNDEM
Yayınlanma: 26 Mart 2025 - 16:20

İmamoğlu'nun tutuklanması ve sokak olayları Yeni Yol Partisi'nin de gündeminde

Davutoğlu: "Biz bu isyanı anlıyoruz"

GÜNDEM
26 Mart 2025 - 16:20
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İmamoğlu'nun tutuklanması ve sokak olayları Yeni Yol Partisi'nin de gündeminde
SAADET Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 3 partiden oluşan Yeni Yol Partisi'nin TBMM grup toplantısında konuştu. Arıkan, iktidara, Reza Zarrap ve Ankapark'la ilgili hangi soruşturmayı başlattığını sorarak yüklenirken, Babacan "Bu iktidar, milletin tırnaklarıyla kazıyarak, onlarca yıl emek vererek ve bedeller ödeyerek kazandığı demokrasiyi yerle bir etmeye çalışıyor" dedi. Davutoğlu ise, 'Yükselen her ses, Türkiye'yi daha özgür ve kararlı kılacaktır. Biz bu isyanı anlıyoruz" diye konuştu. 

Arıkan: "Ankapark'la ilgili hangi soruşturmayı başlattınız?"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Türkiye'nin son günlerde farklı bir süreç yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün Türkiye'de hem de Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında, tarihimizin en büyük adalet ve kalkınma krizleri yaşanmaktadır. Nitekim bugün; 24 belediye kayyımda, 1 milletvekili cezaevinde, 1 genel başkan cezaevinde, sayısını bilmediğimiz gazeteci ve akademisyen cezaevinde ve en son Türkiye'nin en büyük şehri İstanbul'un Belediye Başkanı ve ekibi cezaevinde. Ama bütün bunların yanında bildiğimiz başka gerçekler de var. Ankara'yı parsel parsel satanlar dışarıdalar, Reza Zarrab'dan milyonluk rüşvet alanlar dışarıdalar, bavullarında külçe külçe altınla yakalanan milletvekilleri dışarıdalar. Kendi bakanlığına dezenfektan satanlar dışarıdalar, Yunus Emre Enstitüsü'nü soyanlar da dışarıdalar, Kartalkaya otel yangınının en büyük sorumlusu bugün hala bakanlık koltuğunda oturmaktadır. Eğer gerçekten derdiniz, yolsuzlukla mücadele, yetim hakkını korumaksa, kendi kamburunuzu görmeyip, başkasına 'Düz yürü' demekten vazgeçip şu sorulara cevap verin; 800 milyon dolara mal olduğu söylenen Ankapark'la ilgili hangi soruşturmayı başlattınız? Hangi savcıyı görevlendirdiniz? Soruyorum, bu milletin 128 milyar dolarını buhar edenlerle ilgili hangi incelemeyi, soruşturmayı ve hangi savcıyı görevlendirdiniz" 

Davutoğlu: "Biz bu isyanı anlıyoruz"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise vatandaşlara temiz siyaset sözü verdiklerini belirterek, kürsüye bebek kundağı ve kefen bezi bıraktı. Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan sokak olaylarına ilişkin ise şunları söyledi:

"Gençler, sakın kırmayın, dökmeyin, kavga etmeyin, tartışmayın, milleti rencide edebilecek ahlaki sembollerle ilgili dikkatli davranın ve sesinizi yükseltin. Yükselen her ses, Türkiye'yi daha özgür ve kararlı kılacaktır. Biz bu isyanı anlıyoruz. Burada aziz milletime seslenmek istiyorum. Türkiye yolsuzluklar endeksinde 152'nci sıraya geriledi. Ey halkım, size tek bir sözümüz var; şu 2 beyazı hiçbir zaman unutmadan siyaset yapacağız. Ne sarıldığımız kundakta kulağımıza okunan ezanı unutacağız ne de bedenen duymayacağımız ama ruhen duyacağımız selayı unutacağız. Tertemiz bir siyaset sözü veriyoruz. Yolsuzluk yapanın siyasi kimliğine bakmaksızın üzerine gideceğiz. Görevde olduğum süre içinde hiçbir resmi evrakı abdestim olmadan imzalamamaya özen gösterdim. Siyasi Ahlak Yasası'nı, Şeffaflık Yasası'nı, Siyasetin Finansmanı Yasası'nı, İmar Yasası'nı getirirken bu niyetle getirdik. Halkım hiç merak etmeyin, biz tekrar geleceğiz ve yarım kalan hikayeyi tamamlayacağız. Şu 2 beyaz gibi Türkiye'yi bembeyaz kılacağız. Siyaseten bembeyaz, ahlaken bembeyaz kılacağız. Ak sıfatını kirlettikleri için kullanmıyorum, bembeyaz kılacağız."

Babacan: "Bu iktidar demokrasiyi yerle bir etmeye çalışıyor"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili, şöyle konuştu:

"100 yıllık Cumhuriyetimiz büyük bir saldırı altında, milli iradenin tecellisi bu kez siyasetin bizzat kendisi tarafından tehdit ediliyor. Bekasını, ülkenin bekasından üstün gören bu iktidar, milletin tırnaklarıyla kazıyarak, onlarca yıl emek vererek ve bedeller ödeyerek kazandığı demokrasiyi yerle bir etmeye çalışıyor. Usul, teamül, etik, kural, kanun ne varsa ayaklar altına aldılar. Hiçbir eleştiriyi görmüyorlar, umursamıyorlar. Genç arkadaşlarımız bilmeyebilir, Türkiye'de demokrasinin üzerinde Demokles'in kılıcı gibi sallanan askeri darbe tehditleri vardı. Yapılan darbeler, dönem dönem demokrasiyi kesintiye uğratırdı. Millet sandık hakkını, tabiri caizse üst üste koyduğu cenazelerle yeniden kazanırdı. Unutmayalım darbeler sadece askeri darbelerden de ibaret değildi, siyaset ve bürokrasi eliyle de millete parmak sallamayı alışkanlık haline getirenler vardı. 'Biz asılız, bu ülkede bizim irademizin dışında hiçbir şey olamaz' diyenler vardı. Yıllar boyu tüm bunlara son vermek için mücadele ettik. 'Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur' dedik, kapatma davalarına, 367 kararlarına karşı dik durduk. 'Üniformalı ya da üniformasız hiç kimse seçilmişlere parmak sallayamaz' dedik, e-muhtıralara, darbe girişimlerine karşı dik durduk ve durmaya devam ediyoruz. Fakat şu anda iktidarda olanlar yollarından döndü. Yola çıktıklarını, yolda bulduklarıyla değiştirdiler. En acısı, kendilerine emanet edilen makamları, kıble bildiler. Dinimizin, 'Adaleti titizlikle ayakta tutan kimselerden olun' emrine rağmen adaleti ayaklar altına aldılar. Hakk'a, hukuka sırtlarını döndüler, nihayetinde bir ramazan günü milyonlarca insanın seçme hakkına girdiler."

EDİTÖR
Haber Merkezi
Haber Merkezi
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yılmaz Büyükerşen hakkında 19 yıla kadar hapis istemi
Yılmaz Büyükerşen hakkında 19 yıla kadar hapis istemi
Çok sayıda ilde orman yangını! Alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü, yerleşim yerleri boşaltıldı
Çok sayıda ilde orman yangını! Alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü, yerleşim yerleri boşaltıldı
Küçükçekmece'de balıkçı barınaklarına silahlı saldırı; 2 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltında!
Küçükçekmece'de balıkçı barınaklarına silahlı saldırı; 2 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltında!
İmamoğlu'nun 'Akın Gürlek' davasında karar duruşması yarın: Yargılama sürecinde neler yaşandı?
İmamoğlu'nun 'Akın Gürlek' davasında karar duruşması yarın: Yargılama sürecinde neler yaşandı?
Son Haberler
Yılmaz Büyükerşen hakkında 19 yıla kadar hapis istemi
Yılmaz Büyükerşen hakkında 19 yıla kadar hapis istemi
Çok sayıda ilde orman yangını! Alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü, yerleşim yerleri boşaltıldı
Çok sayıda ilde orman yangını! Alevler rüzgarın etkisiyle büyüdü,...
Küçükçekmece'de balıkçı barınaklarına silahlı saldırı; 2 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltında!
Küçükçekmece'de balıkçı barınaklarına silahlı saldırı; 2 kişi...
İmamoğlu'nun 'Akın Gürlek' davasında karar duruşması yarın: Yargılama sürecinde neler yaşandı?
İmamoğlu'nun 'Akın Gürlek' davasında karar duruşması yarın: Yargılama...
Halk TV hakkında, 'bağış yapmadığı' gerekçesiyle yapılan haciz başvurusu reddedildi
Halk TV hakkında, 'bağış yapmadığı' gerekçesiyle yapılan haciz...
Samsung CEO’su Han Jong-Hee hayatını kaybetti
Samsung CEO’su Han Jong-Hee hayatını kaybetti

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım