Türkiye, 15 Şubat’ta PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yapması beklenen açıklamalara odaklandı. DEM Parti’nin İmralı heyetinin Öcalan ile yaptığı ikinci görüşmenin ardından kamuoyuna nasıl bir mesaj verileceği merak edilirken, en dikkat çekici açıklama DEM Parti Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’dan geldi.Çanakkale’de partisinin üyeleriyle bir araya gelen Bakırhan, Öcalan’ın vereceği mesajın “Çanakkale ruhuna uygun” olacağını söyledi. Bu ifadeler, Öcalan’ın çağrısının içeriğine dair önemli ipuçları olarak değerlendirildi.''ÖCALAN'IN MESAJI ÇANAKKALE RUHUNA UYGUN OLACAK''Tuncer Bakırhan, Öcalan’ın kendisiyle görüşen heyetlere kritik mesajlar ilettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:“Öcalan’ın mesajı Çanakkale ruhuna uygun olacak. Çanakkale ruhunu yansıtacak mesajlar verecek. Bu kadar kısa ve net.”''TÜRKİYE'Yİ RAHATLATACAK MESAJLAR GELECEK''Bakırhan, Öcalan’ın açıklamalarının Kürt sorununun demokratik yollarla çözümüne yönelik önemli bir adım olacağını savunarak şu değerlendirmelerde bulundu:“Öcalan’ın çağrısında ne diyeceği günlerce tartışılabilir. Ama biz Öcalan’ın yanında değiliz. Türkiye’nin demokratikleşmesine ve Kürt sorununun çözümüne dair çok önemli bir mesaj vereceğini biliyoruz. Türkiye’yi rahatlatacak, 85 milyon insanın kardeşçe ve eşitçe bir arada yaşamasını sağlayacak mesajların geleceğini düşünüyoruz.”
GÜNDEM
Yayınlanma: 09 Şubat 2025 - 20:34
İmralı'nın 15 Şubat'ta videolu mesaj yollayacağı söylenmişti: Kritik tarih öncesi DEM Parti'den açıklama! 'Çanakkale ruhu' çıkışı
PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat’ta önemli bir çağrı yapacağı ifade edilmişti. Kritik tarih olan 15 şubat öncesinde DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan sürece dair çok önemli bir açıklama geldi.
GÜNDEM
09 Şubat 2025 - 20:34
İlginizi Çekebilir