İntihar mektubunda iki belediye çalışanına yönelik suçlama… “Benden 450 bin TL’den fazla para aldılar”
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bir daire başkanı ve yardımcısının, iş verme vaadiyle Selim Şimşek’ten 450 bin TL’yi aşkın para aldığı iddia edildi.
Yayınlanma :
11.11.2019 12:14


Antalya’da Şimşek ailesinden haber alamayan bir yakınları, önceki gün ailenin evine giderek zile bastı. Kapının açılmaması üzerine ise geri döndü. Gece yarısı yeniden eve gelen aynı kişi, yine kapının açılmaması üzerine durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açtı. Ekipler anne Sultan, çocukları Ceren, Ali Çınar ve baba Selim Şimşek’in cansız bedenleriyle karşılaştı. Şimşek’in eşi ve iki çocuğunun yaşamına son verdiği, kendisinin de intihar ettiği belirlendi. Yapılan incelemede Şimşek ailesinin siyanür zehirlenmesi nedeniyle yaşamlaını yitirdiği tespit edildi. Uzun süredir işsiz olan ve 9 aydır kirasını ödeyemediği öğrenilen bilgisayar teknikeri Şimşek’ten geriye bir buçuk sayfa, bilgisayarda yazılmış bir mektup kaldı. Şimşek’in mektubunda dikkat çeken ayrıntılar yer aldı.
Mektubunda yaşadığı ekonomik sıkıntıları uzun uzun anlatan Şimşek, kendisini intihara sürükleyen süreci detaylarıyla anlattı. Şimşek, uzun süre intihar etmemek için direndiğini, ancak çaresiz kaldığını belirtti.
‘CİNAYETTEN YARGILANSINLAR’
Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre, Şimşek, mektubunun son kısımlarında ise Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan Mali Hizmetler Daire Başkanı Selahattin Artun’un ve yardımcısı Fuat Pınar’ın isimlerini vererek, bu isimlerin ölümlerinden sorumlu olduğunu savundu. Şimşek’in mektubundaki o kısım ise şöyle:
“Gel gelelim belediyedeki ş…, baş ş…. Selahattin Artun ve yardımcı ş… Fuat Pınar. Bu iki isim 4 kişinin ölümünden direk sorumlu olup, bu isimlerin cinayetten yargılanmasını yüce Türk adaletinden talep ediyorum. Benden iş verecekleri vaadiyle 450 bin TL’den fazla para aldılar. Sonrasında ise beni tanımamaya başladılar. Bu ş….. hesap sorulmasını sizlerden rica ediyorum. Belediyede icra müdürlüğünde çalışan Recep Aktürk diye birisine en son 19 bin TL gönderdim. Bu parayı Selahattin Artun’un talimatıyla gönderdiğim hesap kayınvalidemin adına olan Garanti Bankası hesabıydı. Ayrıca Selahattin Artun, özel idarede çalıştığı dönemde de benden çok defa yüklü meblağlarda paralar almıştır.”
AK PARTİ DÖNEMİNDE ATANMIŞ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan bir yetkili, “Selim Şimşek’in 31 Mart sonrası bizim dönemimizde aldığı bir iş görünmüyor. Daha önce almış olabilir. Daire Başkanı bizim atadığımız bir kadro değil. Önceki dönemden atanmış görevini sürdürüyor. Adı geçen kişi gerçekten böyle şey yaptıysa soruşturma sonucu ortaya çıkar ve gerekli cezayı alır” diye konuştu.
‘BUNALIMDAYDI’
Cumhuriyet’e açıklamalarda bulunan Selahattin Artun, intihar eden Selim Şimşek’in psikolojik bir bunalım içerisinde olduğunu belirterek kendisine yönelik iddiaları yalanladı. Artun, “Kendisi seçim öncesinde belediyeden işler alıyordu. Kendisinin herhangi bir alacağı kalmadı. Bunalımda olduğu süreçte gelip iş istedi. Biz zaten iş vermiyoruz. Öyle de bir gücümüz yok” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: