Abdi İpekçi’nin katili ve Papa suikastı zanlısı olarak tanınan Mehmet Ali Ağca, gerici yayın politikasıyla bilinen ve her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti'ni kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan Akit TV'de katıldığı televizyon programında Türk ordusunu ve askerlerini hedef alan açıklamalarda bulundu.
Mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen teğmenlere yönelik tehditkâr ifadeler kullanan Ağca, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ekrandan parmak salladı.
Ağca, Türk bürokrasisinin "satanistlerin ve siyonistlerin elinde olduğunu" öne sürerek tepki çeken iddialarını sürdürdü.
Ağca'nın programda kullandığı dil, sosyal medyada geniş yankı uyandırırken, birçok kişi bu açıklamaların hukuki bir incelemeye tabi tutulması gerektiğini savundu.
Kamuoyunda tartışma yaratan bu ifadelerin ardından, yetkililerin Ağca’nın açıklamalarına yönelik herhangi bir adım atıp atmayacağı merak ediliyor.
Öte yandan, Ağca’nın televizyon ekranlarında bu tür tehditkâr ve ayrıştırıcı söylemlerde bulunması, medya etiği açısından da eleştirilerin hedefi oldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: