Irak Dışişleri: Savaş İlk Seçenek Değil
Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumunu değerlendirdi. Caferi, oylama sonrası diyalog kapılarının 'durumun daha zorlu hale gelmesine rağmen' kapanmayacağını söyledi.
Yayınlanma :
22.09.2017 14:20


Caferi, “Tabii ki kimse diyalog kapısının kapanmasını istemiyor ama eğer karşı taraf referandumu düzenlemekte ısrarcı olursa, mesele daha zorlu hale gelecek” dedi. BM Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta Rudaw gazetesine konuşan Caferi, Irak’ın askeri seçeneğe başvurup başvurmayacağına ilişkin soruya da “Görüşmeler sürüyor ve bir sonuca varmanın en iyi yolunun konuşmak olduğuna inanıyoruz” dedi.
Caferi sözlerine şöyle devam etti: “Fakat Kürt liderlere şu mesajı göndermek istiyorum. Kürt halkının, Irak halkı gibi bölünmüş olduğunu biliyorum fakat Kürtlerin çıkarının, kardeşlik ve sevgi yolunda Irak ulusuyla birlikte ilerlemekte olduğuna inanıyorum.”
Irak Dışişleri Bakanı, Kürdistan yönetimine referandumu erteleme çağrısını da yineledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: