Işınsu Kestelli Türk Eximbank Yönetimine Seçildi
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, ülkemizin ihracat finansmanının motor gücü olan Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.’nin (Türk Eximbank) Yönetim Kurulu üyesi oldu.
Yayınlanma :
14.01.2017 16:41


Dünya ekonomisinin düşük büyüme sarmalından çıkamadığını, FED’in faiz artırım trendiyle birlikte gelişmekte olan ülkelerin finansman maliyetinin arttığını, finansal piyasalarda oynaklığın riskli boyutlara yükseldiğini söyleyen Kestelli, böyle bir ortamda ihracata finansman ve sigorta sağlayan Türk Eximbank’ın misyonunun çok daha hayati boyuta geldiğini ifade etti.
İzmir Ticaret Borsası olarak Türkiye’nin tarımsal ürün ticaretinde dünyadaki payının artırılması konusunda bugüne kadar çok çaba sarf ettiklerini belirten Kestelli, “Türk Eximbank ihracat sektörüne nakdi kredi ve kredi sigortası olmak üzere ülke ihracatına yaklaşık yüzde 23 oranında destek sağlıyor. Bu noktada Türk Eximbank’ın kurumsal desteğini ve işbirliğini çok önemsiyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: