İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’nde yoğunlukla Dürzilerin bulunduğu Mecdel Şems beldesine yönelik roket saldırısı düzenlendi.
İsrail medyası, bir futbol sahasını hedef alan saldırıda 10 İsrailli öldü, en az 12 İsrailli de yaralandı.
İsrailli yetkililer, roketin Lübnan’daki Hizbullah tarafından atıldığını, 10 ila 20 yaşları arasında olan en az 30 kişinin ağır bir şekilde yaralandığını bildirdi.
Bölgedeki bir sağlık görevlisi, olay yerinde büyük bir yıkım olduğunu belirtirken İsrail ordusunun yaralıların tahliyesine yardımcı olduğu ifade edildi.
HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMALAR
Hizbullah'ın basın bürosu başkanı Muhammed Afif, Reuters'a yaptığı açıklamada saldırıyla ilgili olmadıklarını söyledi.
Ancak daha sonra Hizbullah, resmi Telegram hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki Kfarkilla beldesine yönelik saldırıya misilleme gerçekleştirildiği ifade edildi.
Açıklamada, İsrail'in Golan Tepeleri'nde yer alan Hermon Tugayı'na bağlı Zibdin askeri üssü, Beyrt Hillel'deki Sehl Tugayı ile Maali Golan Kışlası'ndaki Hermon Tugayı karargahının vurulduğu kaydedildi.
İSRAİL TEYAKKUZA GEÇTİ
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun saldırının ardından ABD’de güvenlik istişarelerinde bulunduğu belirtildi.
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve diğer üst düzey savunma yetkilileriyle bir değerlendirme toplantısı yaptığı öğrenildi.
"TOPYEKÛN BİR SAVAŞLA KARŞI KARŞIYAYIZ"
İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Netanyahu ile konu hakkında görüştüklerini belirtti ve “Hizbullah’ın tüm kırmızı çizgileri aştığına şüphe yok, topyekûn bir savaşla karşı karşıyayız” dedi.
NETANYAHU, GÜVENLİK TOPLANTISI DÜZENLEDİ
ABD'de bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının ardından güvenlik toplantısı düzenledi.
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve diğer üst düzey savunma yetkilileriyle bir araya geldi.
Yorumlar
Kalan Karakter: