• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • İZMİR
  • GÜNDEM
  • SİYASET
  • ASAYİŞ
  • SPOR
  • EKONOMİ
  • VİDEO HABER
  • Köşe Yazarları
  • SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT EĞİTİM MAGAZİN
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. İstanbul Başsavcılık bazı gözaltılara ilişkin 'terör' ibareli basın açıklaması yayımladı
GÜNDEM
Yayınlanma: 19 Mart 2025 - 08:15

İstanbul Başsavcılık bazı gözaltılara ilişkin 'terör' ibareli basın açıklaması yayımladı

Cumhuriyet Başsavcılığı, PKK/KCK terör örgütünün metropol illerde etkinliğini artırma amacıyla yerel seçimlerde yürüttüğü faaliyetlere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul’da 7 şüpheli hakkında gözaltı ve arama kararı verdi.

GÜNDEM
19 Mart 2025 - 08:15
Yorumlar
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
 İstanbul Başsavcılık bazı gözaltılara ilişkin ‘terör’ ibareli basın açıklaması yayımladı

Kent Uzlaşısı Soruşturması

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütü yöneticilerinden Cemil Bayık ve Mustafa Karasu’nun, 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde örgüte müzahir medya aracılığıyla görüş ve talimatlarını ilettiği belirtildi. Soruşturmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirtilen Halkların Demokratik Kongresi (HDK) çatı yapılanmasıyla ittifak yaptığına dair tespitler bulunduğu ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı raporlarına göre, HDK yapılanmasının, Yargıtay tarafından terör örgütünün çatı yapılanması olarak kabul edilen Demokratik Toplum Kongresi (DTK)’nın bir benzeri olduğu ve terör örgütünün TBMM’ye alternatif bir meclis niteliğinde faaliyet yürüttüğü belirtildi. Bu kapsamda, birçok ilde olduğu gibi İstanbul’da da HDK mensuplarına yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği açıklandı.

Belediye Meclis Üyelerine Gözaltı

Soruşturmada, CHP kontenjanından seçilen bazı belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcılarının terör örgütü ile bağlantıları olduğu ve bu kişilerin bir kısmının yerel seçimlerden birkaç gün önce CHP’ye üye kaydı yaptırdığı tespit edildi.

Bugüne kadar yapılan operasyonlarda, Ataşehir ve Kartal Belediye Başkan Yardımcıları ile 8 İBB meclis üyesi olmak üzere toplam 10 kişinin HDK bağlantısı tespit edilerek tutuklandığı belirtildi. Ayrıca, 8 belediye meclis üyesinin de farklı terör örgütü bağlantıları nedeniyle soruşturma kapsamında tutuklandığı ifade edildi. Toplamda 18 meclis üyesi hakkında tutuklama kararı verildiği, geri kalan şüphelilerle ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

İmamoğlu ve 6 Kişiye Yönelik Operasyon

Soruşturma kapsamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Şişli Belediye Başkanı Resul Ekrem Şahan, Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan, firari şüpheli A.B., SPECTRUM HOUSE çalışanı H.A. ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir’in, kent uzlaşısı faaliyeti kapsamında terör örgütüne yardım suçunu işledikleri tespit edildi.

Ayrıca, İBB iştiraki İstanbul Planlama Ajansı ve BİMTAŞ bünyesinde terör örgütü mensupları ve sempatizanlarının işe alındığına dair bulguların soruşturma kapsamında değerlendirildiği bildirildi.

Bu kapsamda, 7 şüpheli hakkında 19 Mart 2025 saat 06.15 itibarıyla eş zamanlı yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri icrası amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat verildiği duyuruldu.

Soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği ve yeni gözaltı kararlarının çıkabileceği belirtildi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erdoğan'a komutanların görev süresini uzatma yetkisi veren teklif komisyonda kabul edildi
Erdoğan'a komutanların görev süresini uzatma yetkisi veren teklif komisyonda kabul edildi
TBMM'de zehirlenme şüphesi: 100'den fazla kişi hastaneye başvurdu
TBMM'de zehirlenme şüphesi: 100'den fazla kişi hastaneye başvurdu
Ekrem İmamoğlu'ndan hükümetin ekonomi politikalarına eleştiri: Yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor
Ekrem İmamoğlu'ndan hükümetin ekonomi politikalarına eleştiri: Yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor
Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif kabul edildi
Emekli aylıklarını 16 bin 881 TL’ye çıkaran teklif kabul edildi
Son Haberler
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
Başkan Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde
Başkan Yetişkin’den yangın felaketi ve gözaltılarla ilgili açıklama: “Dayanışma Seferihisar’ın ruhudur, halkın iradesine sahip çıkacağız”
Başkan Yetişkin’den yangın felaketi ve gözaltılarla ilgili açıklama:...
Gaziemir'de Orman Yangını: 2 Şüpheli Gözaltında
Gaziemir'de Orman Yangını: 2 Şüpheli Gözaltında
Elektrik kaynaklı yangın iddialarına Gdz Elektrik’ten açıklama: “Somut bir bulgu bulunmamaktadır”
Elektrik kaynaklı yangın iddialarına Gdz Elektrik’ten açıklama:...
Mansur Yavaş'tan en düşük emekli aylığına tepki: 'Gerçeklerle hiçbir ilgisi yok'
Mansur Yavaş'tan en düşük emekli aylığına tepki: 'Gerçeklerle...
İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Millet iradesine darbe vuruluyor
İmamoğlu'ndan ilk açıklama: Millet iradesine darbe vuruluyor

Ana Sayfa
İZMİR
GÜNDEM
SİYASET
ASAYİŞ
SPOR
EKONOMİ
VİDEO HABER
SAĞLIK
KÜLTÜR-SANAT
EĞİTİM
MAGAZİN
Köşe Yazarları
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
  • ASAYİŞ
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • İZMİR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • Röportaj
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • Teknoloji
  • VİDEO HABER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım