İYİ Parti'den, Akşener'e FETÖ soruşturmasında gizlilik kararına tepki
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, 2016 yılında Akşener hakkında, siyasi saliklerle önünü kesmek için FETÖ/PDY örgütüyle irtibatlı olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını söyledi. Dosya ile ilgili gizlilik kararı alındığını belirten Seymen, kararın kaldırılarak soruşturmanın şeffaf yürütülmesini talep ettiklerini kaydetti.
Yayınlanma :
28.06.2019 19:00


Seymen, ciddi bir belge ve delile dayanmadığını ileri sürdüğü soruşturmadan haberleri olduğunu ancak hukuka duydukları saygı ve güven kapsamında açıklama yapmadıklarını, ayrıca soruşturmanın takipsizlik kararı ile sonuçlandığı kanaatiyle bir araştırma içine girmediklerini vurguladı.
'3 YILDIR RAFTA DURUYORDU'
Seymen, hem 24 Haziran hem 31 Mart hem de 23 Haziran seçimlerinde partilerinin elde ettiği başarının birilerini rahatsız ettiğini, bu yüzden 3 yıldır rafta tutulan soruşturma dosyasının Mayıs ayında raftan indirildiğini söyledi.
Seymen, hem dosyanın raftan indirilmesi hem de dosya üzerinde 'gizlilik' kararı alındığından dün haberleri olduğunu ifade ederek, "Yani vekiller tarafından incelenemeyecek şekilde 'gizlilik' kararı alınarak, soruşturma yürütülmeye devam ediyor. Bugün dilekçe vererek gizlilik kararının kaldırılmasını talep ettik. Şu soruşturmanın Türk milletinin huzurunda açık ve şeffaf şekilde yürütülmesini talep ettik. Bugün saat 10.30’da dilekçemizi verdik ama şimdi arkadaşlarımız kontrol ettiler, henüz dosya savcılıktan mahkemeye intikal etmemiş" dedi.
Akşener'in, Türk milletinin, gençlerin umudu olduğunu söyleyen Seymen, "Bu umudu kimseye örseletmeyiz. İYİ Parti cesurlar hareketidir. Bizi bu şekilde kimse yargı sopasıyla korkutamaz. Alnımız açık, başımız diktir. Eğer bir soruşturma yapılacaksa ben Meral Akşener’in avukatı olarak savcılık makamına her türlü desteği vermeye, istedikleri her türlü ifadeyi getirmeye hazırım. Sayın Genel Başkanımızla ilgili TBMM gurubumuz geçen aylarda bu iftiralarla ilgili ve siyasette FETÖ irtibatının açığa çıkarılması için araştırma önergesi verdiler. Bu araştırma önergesi iktidar partisi ve MHP oylarıyla reddedildi. Eğer bizim bir çekincemiz olsa, çiğ süt emmiş olsak bu önergeyi vermezdik. Dolayısıyla sayın savcılık makamı, 3 seneden beri rafta duran bu dosyayı niçin tekrar gündeme getirdiler, niçin gizlilik kararı getirdiler? Bu dosyanın duyulmasından bizim hiçbir çekincemiz yok. Milletimiz yanımızdadır ve arkamızdadır, korkmuyoruz, yılmayacağız, demokrasi mücadelemiz son hızla devam edecek" diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: