İYİLİK ATÖLYESİ’NİN GÖNÜLLÜ ABLASI
İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğrencisi Duygu Deniz Turhanlar, İyilik Atölyesi’nde down sendromlu gençlere gönüllü ablalık yapıyor.
Yayınlanma :
09.02.2018 11:01


Turhanlar, geçtiğimiz yıl temmuz ayında açılan İyilik Atölyesi’nde tesadüfen konuk olduklarını belirterek, “İyilik Atölyesi açıldığında ailemle tesadüfen gittik. Siparişimi verdiğimde onlarla olmam gerektiğini hissettim. Onlarla yol almayı, sosyal bir projenin içinde bulunmayı istedim” dedi.
İyilik Atölyesi’nde 15 down sendromlu gencin iki vardiya halinde çalıştığını ailelerin de mutfakta yer aldığını kaydeden Turhanlar, “Down sendromlu gençlerimiz müşterilere menü yanı sıra adisyon ve kalem veriyor. Biz de onları izliyoruz. İşlerine karışmadan siparişlerin doğru gitmesini sağlıyoruz. Çok yoğun olduğunda ya da sıcak servislerin bazılarında ben de destek veriyorum” diye konuştu.
İlk başta kendini onlara anlatamamaktan korktuğunu ifade eden Turhanlar, down sendromlu gençlerin iletişim kurmakta sıkıntı yaşamadığını, sevgilerini hemen gösterdiğini söyledi. Bu durumun kendisini çok etkilediğine dikkat çeken Turhanlar, şunları söyledi: “Onlarla gönüllü çalışıyorum. Siz bir adım bile yaklaşmadan onlar size sevgilerini direk gösteriyor. Koşup sarılıyorlar. Konuşuyorlar ve sizin iletişim kurmanız onları çok sevindiriyor. Bazı gençlerimizin müdavimleri bile var. Onlar için gelen müşteri grubu var. Gün geçtikçe iletişimimiz çok güçlendi. Artık kafe dışında da görüşüyoruz. Sinemaya gidiyoruz. Doğum günleri kutluyoruz. Aileleri de beni çocukları gibi görüyor. Ben de çok mutluyum, bağımı hiçbir şekilde koparmak istemiyorum.”
Matematik alanında uzmanlaşmak istediğini ve down sendromlu gençlerin eğitimlerinde de onlara katkı vermek istediğini kaydeden Turhanlar, gençlerin ne kadar eğitim alırsa o kadar hayata sıkı tutunduğunu söyledi.
İzmir Down Sendromu Derneği Başkanı Gülnaz Rodoplu da, “Çocuklarımız toplumla iç içe, iletişim halinde ve çok mutlular. Sipariş alıyor, hizmet ediyor, tatlı bir telaş içinde sürekli koşuşturuyor. Gönüllü gençlerimizle kendilerini daha da iyi ifade ediyor. Onlarla iletişimleri daha güçleniyor” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: