İZKA, TURİZİMCİLERİ ÇALIŞTAYDA BİR ARAYA GETİRDİ
Yayınlanma :
23.12.2012 16:57


2014 – 2023 İzmir Bölge Planı hazırlık çalışmaları kapsamında İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından Yaşar Üniversitesi ile işbirliği içinde yürütülmekte olan İzmir Turizm Stratejisi çalışması çerçevesinde düzenlenen çalıştayda, turizm sektörü araştırma sonuçları sektör temsilcileri ile paylaşıldı. İzmir’de turizm sektörünü daha ileriye götürecek stratejik öncelik, hedef ve eylemler konusunda katılımcıların görüş, öneri ve değerlendirmeleri alındı.
İzmir Turizm Stratejisi için hedef ve eylem önerileri beş stratejik öncelik altında gerçekleştirildi.
1. İzmir’de turizm altyapısının geliştirilmesi
2. İzmir’in kültür ve turizm olanaklarının tanıtımı
3. İzmir’de turizmin çeşitlendirilmesi ve yatırımların artırılması
4. İzmir’de kurumsal kapasite ve beşeri sermayenin geliştirilmesi
5. Sürdürülebilir turizmin uygulanması ve yaygınlaştırılması
Toplantının açılış konuşmasını yapan İZKA Planlama Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Sibel Ersin, çalıştayın İzmir’in sahip olduğu potansiyelleri kullanarak turizmden daha büyük pay alabilmesi için gerekli yol haritasını çıkarmaya yönelik olarak düzenlendiğini belirtti. Ersin, bölge planlarının Kalkınma Bakanlığı’nın verdiği yetki ile Kalkınma Ajansları tarafından hazırlandığını kaydederek, İZKA eşgüdümünde hazırlıkları sürdürülen 2014 – 2023 İzmir Bölge Planı’na turizm sektörü açısından girdi sağlayacak bu çalıştayda üretilecek bilgi ve fikirlerin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Yaşar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Profesör İge Pınar proje yürütücüsü olarak İzmir Turizm Stratejisi Mevcut Durum Analizi sunumunu yaptı ve katılımcılara araştırma kapsamında ortaya çıkan bulgular konusunda bilgiler verdi. Pırnar, İzmir’e gelen turist sayısının artış içinde olduğunu ancak bunun daha da ileriye götürülmesi gerektiğini belirtti. Ziyaretçi sayısı yanısıra turizm gelirleri ve mevsiminin de uzatılması için kruvaziyer turizmi, kongre turizmi, kırsal turizm, sağlık turizmi, kültür turizmi, inanç turizmi, gastronomi, medikal turizm, eğitim turizmi, yat turizmi, spor turizmi, eko turizmi gibi pek çok inovatif turizm ürününün gelişmesine İzmir’in uygun olduğu kaydetti. Pırnar ayrıca dünyadaki yeni turist profili ile İzmir’in hedef kitlesinin örtüştüğüne işaret ederek bu profilin farklı deneyimler yaşamak isteyen; çevre, sürdürülebilirlik ve kültürel konularına duyarlı; yıl içinde kısa süreli fakat sık seyahatlere çıkan; esnek, bireysel seyahat planlayan; yöre hakkında bilgi toplayan; gelir ve eğitim düzeyi yüksek; internet ve mobil teknoloji kullanan, sosyal medyadan faydalanan ve gittiği yerin gastronomi vb. kültürel özelliklerini öğrenmeye ve deneyimlemeye meraklı bir turist profili olduğunu belirtti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: