İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde İzmir’in iki şehidinin isimlerini şehrin sokaklarında yaşatacak bir girişime imza attı. Şehit Er Serhat Aslan ve Şehit Er Hüseyin Arısoy’un isimleri Konak’ta bulunan üst geçit ve köprüye verildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nün başlattığı çalışmalar doğrultusunda, Büyükşehir Belediye Meclisi kentin iki şehidinin isimlerini yaşatacak bir karar aldı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü’nde hayata geçirilen karara göre, Hatay’ın İskenderun ilçesinde vatani görevini yaparken terör saldırısı sonucu 31 Mayıs 2010’da şehit olan Er Serhat Aslan’ın ismi Konak İnönü Caddesi’ndeki Dere Sokağı’nın girişinde bulunan yaya üstgeçidine verildi.
29 Ağustos 2008 tarihinde İzmir’in Yağhaneler semtinde askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen Er Hüseyin Arısoy’un ismi ise şehit olduğu noktaya 100 metre mesafedeki köprüde yaşatılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden İzmirli şehitlerin anısına saygı
Yayınlanma :
18.03.2023 14:59


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: