İzmir’de Dünya Yürüyüş Günü
Yayınlanma :
05.10.2018 15:35


İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakcı “Dünya Yürüyüş Günü” etkinliğinde; hareketsiz yaşam tarzının toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttırdığını belirterek “ fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin risk faktörleri sıralamasında 4. Sırada.” dedi.
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından “Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle Alsancak Kordon’da yürüyüş etkinliği düzenlendi.
Türkiye'de ciddi bir sorun haline gelen obeziteye dikkat çekmek amacıyla 3-4- Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nde İzmir etkinliğine Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakcı, İlçe Sağlık Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. İzmir Ticaret Odası Alsancak Binası önünden başlayan yürüyüş Alsancak Vapur İskelesi’nde sona erdi.
“Sağlığın İçin Hareket Et” temalı yürüyüşte renkli görüntüler yer alırken vatandaşların bir kısmı alkışlarıyla destek verdi, bir kısmı da yürüyüşe eşlik etti.
“Fiziksel aktivite günlük yaşantımızın bir parçası olmalı”
Yürüyüş sonunda açıklama yapan Dr. Hakan Bayrakcı, Dünya Yürüyüş Gününde gündelik hayatımızın içine fiziksel aktiviteyi entegre etmeyi teşvik amaçlı yapılan bu etkinlikte gönüllü olarak yer alan herkese teşekkür etti.
Dr. Hakan Bayrakcı, toplumun büyük çoğunluğunda fiziksel aktivitenin spor kelimesi ile eş anlamlı olarak algılandığını, oysa fiziksel aktivitenin günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcaması ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını arttıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olduğunu kaydetti. Spor aktivitelerinin yanında oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktivitelerin de fiziksel aktivite olarak kabul edildiğinin de altını çizdi.
“Fiziksel aktiviteye en uygun örnek tempolu yürüyüştür”
Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Bayrakcı şöyle devam etti: “Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika; 05-17 yaş grubu içinse günde 60 dakika orta şiddette fiziksel aktiviteyi öneriyoruz. Orta şiddet fiziksel aktiviteye en uygun örnek tempolu yürüyüştür. Tempolu yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Örneğin toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir – iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz.”
Gün boyu tansiyon, kan şekeri ve karbonmonoksit ölçümleri yapıldı.
Dünya Yürüyüş Günü Etkinlikler kapsamında ayrıca İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından saat 11.00-17.00 arasında Alsancak iskelesi önünde 2 sağlık yaşam aracı ile tansiyon, kan şekeri ve karbonmonoksit ölçümleri yapılarak kurulan stantta halk eğitimleri yapıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: