İzmir'de Gülmen ve Özakça'ya Destek Eylemi
Eğitim Sen İzmir Şubeleri, Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek olmak için pek çok ilçede eş zamanlı oturma eylemleri düzenledi.
Yayınlanma :
13.05.2017 13:03


Bornova Küçükpark’ta toplanan kitle, “Yaşamı Savunuyoruz. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Yalnız Değildir” pankartı açarak sık sık, “Susma Haykır İhraçlara Hayır”, “Baskılar Bizi Yıldıramaz”, “Zafer Direnen Emekçinin Olacak” sloganları attı.
Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 4 No’lu Şube Başkanı İsmail Hakkı Şimşek, OHAL ve KHK’ler ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmayan 1542’si KESK üyesi, toplam 105 bin kamu emekçisinin bir gecede işsiz bırakıldığını hatırlattı. Şimşek, “Bilindiği üzere Türkiye siyasi tarihinin en karanlık sayfalarının hızla doldurulduğu dönemlerde dahi temel yaklaşımımız ‘yaşamak ve yaşatmak istiyoruz’ olmuştur. Eğitim Sen olarak talebimiz açık ve nettir. Hükümet, üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlıklı biçimde yaşamlarına devam edebilmeleri için acilen harekete geçmeli, üyelerimizin taleplerini karşılamalı, haksız ve hukuksuz ihraç edilen tüm emekçileri görevlerine iade etmelidir” dedi.
‘İŞİMİZE İADE EDİLENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’
65 gündür “İşimi geri istiyorum” talebi ile açık grevi yapan Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumun kötüye gittiğini ifade eden Şimşek, “Gelişebilecek tüm olumsuzluklardan hukuk dışılığı ve keyfiyeti yönetim biçimi olarak hayata geçiren, ‘yaşamı ve yaşatmayı’ değil kendi siyasal amaçlarını önceleyen AKP iktidarı sorumlu olacaktır. Eğitim Sen olarak, yaşamları kritik bir aşamada olan üyelerimiz Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve tüm kamu emekçileri işlerine iade edilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
Konak’ta Eski Sümerbank önünde, Buca’da Şirinyer Forbes girişinde, Narlıdere’de ise Demokrasi Meydanı’nda toplanan kamu emekçileri ise, Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve hukuksuzca ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilene kadar mücadele edeceklerini vurguladı. Açıklamalar oturma eylemleri ile son buldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: