İZMİR’DE İPEK YOLU ESİNTİSİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki Çin Zhejiang Kültür Festivali başladı. “İpek Yolu” temalı festival müzik, dans ve modayı bir arayı getiren renkli bir açılış törenine sahne oldu. Çinli sanatçıların seslendirdiği İzmir temalı Türkçe şarkılar ise gecenin sürpriziydi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kargaşa, kaos, çatışma isteyenlere inat; hoşgörü, kardeşlik ve barış için buradayız” dedi.
Yayınlanma :
29.07.2015 11:26


İki toplumu yakınlaştıracak
Çin Başkonsolosu Su Gaochao, Çin ve Türkiye'nin Asya'nın doğu ve batı ucunda yer alan ve İpek yolu ile birbirine bağlanan iki ülke olduğunu belirterek, "Bugün Çin ve Türkiye arasındaki ticari ve siyasi işbirliği sürekli gelişmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu'nun kurulması da bu ilişkilerin gelişmesinin bir sonucudur. Çin ve Türkiye'nin dostluğunun gelişmesi için katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Umarım bu festivalle Çin'in derin kültürünü sizlere daha yakından tanıtarak, iki toplumun yakınlaşmasına hizmet ederiz" dedi.
İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, karşılıklı saygı ve güven duygusuna dayanan iki ülke ilişkilerin geliştirilmesi için gereken tüm şartların var olduğunu söyledi.
İzmir'e gelerek festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Zhejiang Vali Yardımcısı Zheng Jiwei ise iki kent arasında 2007 yılında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde kültür, eğitim ve ticaret alanında çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
İpek sergisi 14 Ağustos’a kadar açık
Gecede, dünyanın en büyük ipek müzesi olan Çin İpek Müzesi’nin ipek kültürü sergisi de Başkan Kocaoğlu ve davetlilerin birlikte kestiği kurdeleyle açıldı. 2000 yıllık Asya Doğu-Batı Kültür Etkileşimi Sergisi, 14 Ağustos’a kadar İzmirliler tarafından gezilebilecek. Sergide antik eserlerin yanı sıra, ipeğin zengin türleri ve ipek kıyafetler de yer alıyor. Festival kapsamında, İpek Yolu’nun Asya güzergahının iki ucunda bulunan Çin ile Türkiye’nin, ipek kültürü konusunda temaslarının artırılması hedefleniyor.
“Kelebek Kadın Orkestrası”ndan İzmir şarkıları
Gecede sahne alan “Kelebek Kadın Orkestrası”, Zhejiang Şarkı Dans Tiyatrosu Ulusal Orkestrası’nın kadın sanatçıları sahne performanslarıyla büyük beğeni topladı. “İzmir özledim seni” ve “Şu güzeller güzeli yar gibi geldi bana” isimli İzmir temalı şarkıları izleyicilerle birlikte seslendiren Çinli sanatçılar gönülleri fethetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: